Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bas Rüter nieuwe voorzitter Stichting EKO-keurmerk

Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid van Rabobank Nederland, is de nieuwe voorzitter van Stichting EKO-keurmerk. Hij neemt het voorzitterschap over van Suzanne van der Pijll, die deze functie ad interim vervulde.

Suzanne van der Pijll: "Bas Rüter is een man met vele kwaliteiten. Met zijn achtergrond als Directeur Duurzaamheid van de Rabobank past hij zeer goed bij Stichting EKO-keurmerk. Stichting EKO-keurmerk zet zich in om de biologische sector verder te verduurzamen. We willen dé koplopers blijven op het gebied van duurzaamheid. Bas weet als geen ander wat dan de thema's zijn." Stichting EKO-keurmerk is erg blij met haar nieuwe voorzitter.

Als voorzitter van Stichting EKO-keurmerk zal Bas Rüter zich inzetten voor de ontwikkeling van het EKO-keurmerk op producten, het EKO-keurmerk Horeca en het EKO-keurmerk Winkels. Hij zet daarmee de werkzaamheden van Suzanne van der Pijll van de afgelopen anderhalf jaar voort.


Over Stichting EKO-keurmerk

De Stichting EKO-keurmerk is eigenaar van het bekende EKO-keurmerk. En is er in geslaagd om met haar programma's de duurzaamheid in de biologische sector te bevorderen. Stichting EKO-keurmerk kent drie programma's:
  1. Het EKO-keurmerk, met meer dan 1200 licentiehouders
  2. Het EKO-keurmerk Horeca, met 14 gecertificeerde horecagelegenheden
  3. Het EKO-keurmerk Winkel, met 70 gecertificeerde winkels
Deze programma's geven invulling aan de 4 principes van IFOAM (International Federation Organic Agriculture Movement), te weten gezondheid, ecologie, eerlijk en zorg.

Over Bas Rüter

Bas Rüter is een expert op het gebied van verduurzamen. Hij studeerde biologie in Wageningen en was naast zijn werkzaamheden als adjunct-directeur bij de Triodos Bank Provinciaal Statenlid voor GroenLinks.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl
Publicatiedatum: