Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel animo voor Dag van de Stadslandbouw Publieksdag

Stadslandbouwprojecten openen hun deuren op 27 april

Vanuit heel Nederland hebben zich inmiddels meer dan 75 initiatieven aangemeld voor de Dag van de Stadslandbouw Publieksdag. Buurtmoestuinen, stadsakkers, boomgaarden, imkers, kwekerijen en (horeca) ondernemers uit de streek openen hun deuren voor publiek op zaterdag 27 april aanstaande.
 
Tijdens deze eerste Publieksdag kunnen bewoners kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad. En stilstaan bij vragen als: Wat is stadslandbouw nu precies? Hoe krijg ik stadslandbouw producten in huis? En hoe kan ik als bewoner zelf meedoen?Uiteenlopende activiteiten voor jong en oud

Door heel Nederland verspreidt organiseren deelnemende boeren, ondernemers, verenigingen en buurtbewoners uiteenlopende activiteiten. Dit varieert van een open dag, een proeverij, fiets-/wandelroute, meewerkdag, (streek)markt tot workshops en lezingen. Deelname is geschikt voor jong en oud en toegang is gratis (soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor bijvoorbeeld koffie).

Dag van de Stadslandbouw 2013

Deze Publieksdag vindt plaats in het kader van de Dag van de Stadslandbouw op 25 april 2013 in De Doelen in Rotterdam. Tijdens dit landelijke congres gaan sprekers als Michael Albleman (Amerikaans/Canadese oprichter van een van de eerste moderne stadboerderijen), Paul Bringmann (La Place/ V&D Group), Roel Vollebregt (AM) en Peter Kruidenier (Kruidenier Foodservices) in op de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad. Staatssecretaris van Landbouw Sharon Dijksma zal samen met de wethouder van de gemeente Rotterdam Alexandra van Huffelen de opening verzorgen.

In nauwe samenwerking met gastheer Rotterdam zijn er voorafgaand aan het congres, op 24 april aanstaande, verschillende excursies georganiseerd in en rond de stad.
 
Meer informatie is te vinden op www.dagvandestadslandbouw.nl. De Dag van de Stadslandbouw is ook te volgen op Twitter (#stadslandbouw).
Publicatiedatum: