Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Genetisch gemanipuleerde biologische witlof op Duitse markt'

De teeltmethode CMS ('Cytoplasmatische Männliche Sterilität'), waarbij vreemde cellen samengevoegd worden om hogere opbrengsten te realiseren, is omstreden. In februari was zelfs al genetisch gemanipuleerde biologische witlof te vinden in Duitse natuurvoedingswinkels, geteeld volgens de CMS-methode.

De witlof die in februari in de winkels lag werd voor vier euro per kilo verkocht. Een goede deal. Gebruikelijk wordt er zes tot zeven euro per kilo gevraagd wanneer een kleinere Duitse biologische teler het product aanbiedt. De goedkope witlof was afkomstig van een Nederlands bedrijf en is geteeld volgens de controversiële teeltmethode CMS, die afgekeurd wordt door de Duitse bio-verenigingen. Dit omdat CMS als een vorm van genetische manipulatie gezien wordt.

Volgens de 'Fachdienst Biohandel', die onlangs voor het eerst melding maakte van de zaak, zorgde de CMS-witlof voor een val van de prijzen op de Duitse markt.

Bron: Frankfurter Rundschau

Publicatiedatum: