Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handelsreis op 15 en 16 april

Duitse biologische producten en specialiteiten naar Nederland

Duitse leveranciers van biologische producten en lokale specialiteiten zijn op maandag 15 en dinsdag 16 april 2013 twee dagen lang onderweg in Nederland om inkopers, handelsvertegenwoordigers en groothandelaren kennis te laten maken met hun aanbod. De handelsreis wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag en biedt gelegenheid tot gesprekken met de Duitse leveranciers en het testen van hun producten.

"De deelnemers zijn kleine en middelgrote bedrijven die een innovatief en breed spectrum aan producten aanbieden", zegt Andrea Fangmeyer, exportconsulente bij de DNHK. "Een kennismaking is vooral interessant voor Nederlandse inkopers, supermarktketens, inkooporganisaties en groothandelaren." Ook importeurs, handelsvertegenwoordigers en distributeurs van biologische levensmiddelen zijn volgens de Handelskamer van harte welkom. Een overzicht van de deelnemende Duitse bedrijven is te vinden op de website www.dnhk.org.

Eén van de deelnemers is Aronia Original, een jong en toonaangevend mkb-bedrijf dat biologische producten uit aroniabessen ontwikkelt. Het familiebedrijf Bittner uit Steinfurt in het Münsterland produceert met 80 medewerkers ambachtelijke vleeswaren. Crisbiss, een jong bedrijf uit Liebschützberg in Saksen, heeft zich gespecialiseerd in de productie van biologische wafels. Andere voorbeelden zijn Müller-Moers, dat als handelsorganisatie voor koelverse zuivelproducten meer dan 1.400 soorten kaas, sauzen, boter en yoghurt voor de retail en de horeca anbiedt, en VITAM Hefe-Produkt GmbH, dat in nauwe samenwerking met Duitse reformzaken gistextracten voor gebruik in grootkeukens van ziekenhuizen en zorgtehuizen ontwikkelt.

Op maandag 15 april zijn de bezoekers uit Duitsland beschikbaar voor persoonlijke gesprekken met Nederlandse belangstellenden. Deze gesprekken kunnen in een rustige sfeer op locatie of bij de DNHK in Den Haag plaatsvinden. Op dinsdag 16 april komen de Duitse leveranciers naar Vianen om in het Miele Inspirience Center hun producten te presenteren. Hier hebben Nederlandse geïnteresseerden de kans om de producten te zien, voelen, ruiken en proeven. Daarnaast vinden korte gesprekken volgens het speeddate-principe plaats. Deelname is kosteloos.

Voor meer informatie en aanmelding: DNHK, Andrea Fangmeyer, 070 3114161.
Publicatiedatum: