Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijeenkomst op Wageningen UR, 4 april om 19:30 uur

Een omstreden revolutie: 'The System of Rice Intensification'

Het aanzienlijk verhogen van de rijstopbrengst, terwijl er minder water en middelen gebruikt worden. Dit werd door onderzoekers en boeren in veel landen als onmogelijk geacht. 'The System of Rice Intensification' (SRI), voor het eerst ontwikkeld in Madagaskar, wordt nu beoefend door miljoenen boeren in Afrika en Azië. En meer en meer boeren pakken het op.

De principes zijn inmiddels ook met succes toegepast op andere gewassen zoals tarwe en gierst. Toch blijft er veel twijfel over het systeem bestaan, ook binnen Wageningen Universiteit. Wat is SRI? Waarom is het zo succesvol? En hoe komt het dat het systeem nog zo weinig erkenning krijgt?

Op donderdag 4 april 2013 om 19:30 uur zal op Wageningen Universiteit een bijeenkomst gehouden worden waarbij deelnemers geïnformeerd worden over het systeem. Aanwezig zijn hierbij K.S.V. Prasad (directeur van de AME Foundation en redacteur van LEISA India magazine), Harro Maat (onderzoeker Wageningen Universiteit), Steve Sherwood (mede-oprichter van Groundswell International).Locatie: C221, Forum (Droevendaalsesteeg 2, Wageningen)
Betrokken organisaties: OtherWise, ILEIA, Boerengroep, AME Foundation, Groundswell International.

Reserveer een stoel op www.grassrootsscience.nl.
Publicatiedatum: