Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 juni in Mövenpick hotel, Amsterdam

Uitgebreid aandacht voor voedselfraude in 'Sustainable Foods Masterclass'

In het licht van het paardenvleesschandaal is de nieuwe 'Sustainable Foods Masterclass' over voedselauthenticiteit ontwikkeld. Deze masterclass 'Food Authenticity' zal exploitanten helpen om het risico op voedselfraude te beperken en de transparantie van hun 'supply chains' te verbeteren. De masterclass zal op 5 juni in het Mövenpick hotel in Amsterdam gehouden worden. Het duurt een halve dag en het programma bestaat uit seminars en een workshop over voedselauthenticiteit en traceerbaarheid.

De 'Food and Environment Research Agency' UK (FERA) denkt dat er gefraudeerd wordt met ongeveer 10 procent van al het voedsel dat door consumenten gekocht wordt. Afgezien van soortensubsitutie komt ook verkeerde etikettering en vervalsing van etiketten voor. Er wordt vooral fraude gepleegd met schaal- en schelpdieren, plantaardige oliën, honing, wijn en producten met een milieukeur.

Tijdens de masterclass wordt ingegaan op de invloed van voedselfraude op de menselijke gezondheid (voedselveiligheid), het consumentenvertrouwen, het milieu en de handel. Ook zal uitgelegd worden waarom het aantal gevallen voedselfraude toeneemt. Ook zal aangetoond worden dat de frauderisico's toenemen dankzij de ondoorzichtige 'supply chains'.

Nu de georganiseerde misdaad betrokken is bij voedselfraude, wordt de forensische wetenschap gebruikt om voedselproducten te controleren. Dr. Simon Kelly van FERA, de workshop-leider, zal een gedetailleerd verslag geven van de analytische instrumenten die gebruikt worden om voedselfraude op te sporen. Technieken die aan bod komen zijn onder meer 'DNA-fingerprinting', gaschromatografie en gamma-spectroscopie. Massapectromonie en isotopen kunnen worden gebruikt om vleesproducten te traceren tot binnen 5 mijl van waar het dier vandaan komt.

Na de masterclass wordt de Sustainable Foods Summit gehouden (6-7 juni). Ook tijdens dit seminar zal aandacht geschonken worden aan voedselveiligheid.

Inschrijven

Er is ruimte voor 50 deelnemers. Kijk voor meer informatie over de masterclass op deze website.
Publicatiedatum: