Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Het leukste groene winkeltje van Leeuwarden'

Pretty Green Store zoekt samenwerking

Sinds bijna twee jaar kunnen mensen uit Leeuwarden en omstreken bij Pretty Green Store terecht voor gecertificeerde natuurlijke verzorgingsproducten, een select assortiment biologische voedselwaren en fair trade en duurzame cadeauartikelen.

De eigenaresse vond het aanbod van echte natuurlijke en dierproefvrije cosmetica in de Friese hoofdstad maar matig en besloot daarom zelf een winkel te openen waar het volledige assortiment in het teken staat van gezondheid en milieu. Naast gecertificeerde natuurcosmetica worden er ook afvalbesparende producten als het duurzame broodzakje verkocht en energiebesparende 'sneldroogballen' voor in de wasdroger. Omdat eerlijke of fair trade cadeauartikelen ook zeer gewaardeerd worden door de doelgroep, kan men deze ook bij Pretty Green Store krijgen.

Niet alleen het assortiment, maar ook de inrichting van het winkelpand is 'duurzaam'; er is zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen als steigerhout, er wordt gebruik gemaakt van led-verlichting, en er is een mooie kast uit de kringloopwinkel gehaald voor de thee en weer een andere kast is van gerecycled karton. Ook krijgen klanten niet standaard een tasje mee; hebben ze zelf niets om de aankoop in te doen, dan krijgen ze een papieren zak. De vaste klanten weten dit en hebben nu standaard zelf een opvouwbare boodschappentasje in de tas.Door velen wordt de winkel gezien als een 'aanwinst voor Leeuwarden' en de mond-tot-mondreclame is heel goed; men vindt het belangrijk dat er aandacht wordt geschonken aan onze leefomgeving en dat meer mensen hier een positieve bijdrage aan leveren. Dat Pretty Green Store een zelfstandige winkel is en niet onderdeel van een keten of franchiseformule vindt men ook fijn.

Om een grotere groei te realiseren, is de eigenaresse op zoek naar samenwerking met partijen die het net als zijzelf belangrijk vinden dat er in de Friese hoofdstad een winkel is waar zorg voor mens, dier en milieu centraal staan en waar mensen graag komen vanwege de persoonlijke aandacht en de prettige sfeer.

Bij interesse kunt u contact opnemen met Rokkea Agarouj: 06 30408364 of [email protected].
Publicatiedatum: