Lunchlezing Framing Food met Machteld Huber - Wat je gezond noemt
Een deel van de verwarring ontstaat doordat de life sciences voedingsstoffen bestuderen en die kennis niet zo maar te vertalen is naar een gezond dieet. Eten is immers meer dan een shake met voedingstoffen, het heeft ook een sociale en culturele betekenis. Lang tafelen of fast food horen bij je levensstijl en meer kennis leidt niet zomaar tot een gezond eetpatroon. De genetica en de neuropsychologie laten zien dat onze voorkeur voor veel en vet eten aangeboren is. Wat is dan de rol van wilskracht?
In een serie lunchlezingen op de Universiteit Utrecht laten verschillende wetenschappers zien hoe zij bijdragen aan onze kennis over voeding van molecuul tot maatschappij. Woensdag 27 maart zal drs. Machteld Huber een lezing houden:
Wat je gezond noemt
Drs. Machteld Huber (Arts-onderzoeker, Louis Bolk Instituut) sluit de lunchlezingenserie af met een brede visie op gezondheid en voeding. Als eten gezond geproduceerd wordt, is het dan ook gezonder?
Waar: Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek, De Uithof
Tijd 13:00 tot 14:00 uur
Klik hier voor meer informatie.