Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse groentetelers delen kennis tijdens Biobedrijfsnetwerken

Tijdens een bedrijfsbezoek aan Walter Cambie in Poelkappele in november leerden de aanwezige groentetelers over onkruidbestrijding in de serre, ze wisselden ervaringen over variëteiten en kregen een waaier aan praktische tips mee.

Walter en Roos zijn gestart met hun bedrijf in 1981. Ze schakelden om naar bio-productie in 1996. Recent hebben ze ook een serre in de buurt overgenomen, waar het bedrijfsbezoek van start ging. Deze serre was voorheen gangbaar en volledig onkruidvrij. Door na de omschakeling steeds erg oplettend te zijn voor de insleep van onkruidzaden, is dit vandaag nog steeds het geval, wat in de bioteelt natuurlijk een enorm voordeel biedt.


Enkele tips voor in de tunnels:
  • Voor een goed klimaat de tunnels openlaten, eventueel met een plank aan de deur
  • Vijf kippen volstaan om een tunnel van 650 m² buiten het seizoen onkruidvrij te houden; tijdens het teeltseizoen kunnen de kippen verblijven op een groenstrook naast de tunnels
  • Door tunnelbogen te monteren op vroegere tabakstellingen (2,4 m hoog) wordt het klimaat in de tunnels beter regelbaarLees het uitgebreid verslag op deze website.

Bron: BioForum
Publicatiedatum: