Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Innovatie in duurzaam telen

Soiltech introduceert eerste gecertificeerde compostthee ter wereld

Het Nederlandse bedrijf Soiltech, onderdeel van de Van Iersel Groep, heeft als eerste ter wereld het ISO 22000 certificaat ontvangen voor hun compostthee, een natuureigen vloeibare meststof. Het product wordt al jarenlang in de boomteelt gebruikt als onderdeel van een duurzame teelt en is vanaf heden ook beschikbaar in een gewaarborgde voedselveilige variant voor de land- en tuinbouw. Soiltech, specialist in bodemgezondheid en plantvitaliteit, opent hiermee deuren op het gebied van duurzaam telen en biedt een antwoord op de stijgende vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel.

Behalve voor de voedingstuinbouw is de gecertificeerde compostthee ook een unicum voor boomkwekers. De vloeibare meststof, sinds kort genaamd Fytaforce™, bevat bij Soiltech namelijk een gegarandeerd aantal nuttige micro-organismen, waardoor ook een standaard hoge kwaliteit wordt geborgd bij gebruik in de teelt van bomen en andere niet-voedingsgewassen. Het doel is een gezondere bodem, een weerbaarder gewas, en, in het geval van voedingstuinbouw, een langere houdbaarheid en betere smaak van de vrucht.


Gerard Kennekens (productiemedewerker), John Piels (productiemanager) en Mark van Iersel (algemeen directeur Soiltech).

Fytaforce™ compostthee is een vloeibaar compostextract rijk aan micro-organismen. Het maakt onderdeel uit van een systeembenadering met het uitgangspunt dat de weerbaarheid van bodem en gewas vooral uit de natuur zelf moet komen. De basis is een bodembalansanalyse en een bioscan. Aan de hand hiervan wordt een maatwerk bemestingsadvies opgesteld. In dit advies worden uitsluitend bodembiologievriendelijke meststoffen aangeraden. Het doel van deze methodiek is om de bodem in balans te krijgen, een vitaal en weerbaar gewas te kweken, en het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest op termijn drastisch te verminderen.

Soiltech is een advies- en handelsorganisatie op het gebied van bodemgezondheid en plantvitaliteit. Een decennium geleden introduceerde het bedrijf, toen nog Soil-Tech Solutions, de compostthee op de Nederlandse markt. Destijds moesten telers nog zelf de compostthee maken met een vast pakket ingrediënten. Tegenwoordig worden er dus diverse soorten compostthee voor verschillende toepassingen bij Soiltech geproduceerd en kant en klaar uitgeleverd. De ISO certificering is begeleid door Marjon Wijdeven van Vital Food Management.

Kijk voor meer informatie op www.soiltech.nl.
Publicatiedatum: