Joris Lohman, voorzitter Youth Food Movement:

"Europa moet veel meer inzetten op bio-landbouw als gedachtegang"

Het Food Film Festival wordt van 22 tot en met 24 maart in Amsterdam gehouden. De organisatie is in handen van de Youth Food Movement. DuurzaamNieuws.nl interviewde Joris Lohman en hierin komt onder meer zijn visie op de toekomst van de landbouw in Europa aan bod. Volgens hem kan er nog ontzettend veel winst behaald worden wanneer ingezet wordt op de bio-landbouw als gedachtegang:

Hoe zie jij de toekomst van de landbouw in Europa?
"Het blijft een lastig dossier. Ik ben redelijk expert geworden en zelfs ik kan nog niet overzien wat de effecten zouden zijn van bepaalde maatregelen. Om een voorbeeld te geven: boeren moeten 7% van hun land reserveren voor ecologische natuurfuncties. Dan denk ik: ja, dat lijkt me best een goed idee. Maar ik weet niet wat de complicaties zullen zijn voor die boer in de praktijk. Wat ik als toekomstbeeld zie is dat we veel voedsel moeten produceren voor veel mensen, maar dat zullen we moeten doen op een manier die niet alleen neemt maar ook teruggeeft. Dus vanuit een kringloopdenken. En vandaaruit moet je denk ik veel meer gaan inzetten op de biologische landbouw als gedachtegang en onderzoeken doen op dat gebied. Daar is nog ontzettend veel winst te behalen, zoals bijvoorbeeld meer onderzoek naar permacultuur."

Bron: DuurzaamNieuws.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.