Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 23 maart, 20:30 uur

Earth Hour: overal ter wereld gaat 1 uur het licht uit

Tijdens Earth Hour, op zaterdag 23 maart 20:30 uur, gaat overal ter wereld 1 uur het licht uit. Met deze krachtige symbolische actie geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten een signaal dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde en samen krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen.

Waarom Earth Hour?

De opwarming van de aarde is een grote bedreiging voor de natuur én onszelf: poolkappen smelten, koraalriffen verbleken en natuurrampen door extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor.

Het is nog niet te laat voor actie! De belangrijkste oplossing is om in 2050 voor 100% overgeschakeld te zijn op schone energie. Zo stoppen we de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas, waarbij schadelijke broeikasgassen vrijkomen. Deze vormen een dikke deken om de aarde waardoor het steeds warmer wordt.


Wat?

Earth Hour is wereldwijd dé grootste en snelst groeiende beweging die iedereen oproept deel uit te maken van die oplossing. Door mee te doen geef je samen met miljoenen anderen het signaal dat ook jij bijdraagt aan het doorgeven van een leefbare aarde. Zo bundelen we onze krachten en maken we samen een sterk statement aan consumenten, overheden en bedrijfsleven.

Klimaatverandering is een probleem dat heel de wereld aangaat en kan dus ook alleen met een gezamenlijk, goed klimaatbeleid worden aangepakt. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal dat regeringen in actie moeten komen. Als meer dan een miljard mensen wereldwijd meedoen aan Earth Hour, kan deze actie niet worden genegeerd.

Schrijf je hier in als je ook mee doet.
Publicatiedatum: