Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kom spelen met compost!

Op aanstaande zaterdag 23 maart, Landelijke Compostdag, nodigt Save Our Soils consumenten uit om met compost te komen spelen bij het Food Film Festival in Amsterdam. Save Our Soils is een campagne tegen bodemverarming die in december is opgestart door Nature & More in samenwerking met 30 internationale partners, waaronder de Youth Food Movement. Er zullen ook heerlijke biologische Nature & More druiven te proeven zijn die dankzij compost zijn geteeld op Zuid-Afrikaanse woestijngrond.

Michael Wilde, woordvoerder van Save Our Soils: "In het Food Film Festival kunnen de bezoekers proeven van de heerlijkste gerechten. Het leek ons daarom niet meer dan logisch om bij de ingang te beginnen met de basis van duurzame voedselproductie: een flink bord compost. Compost is misschien niet erg sexy, maar wel verschrikkelijk belangrijk voor gezond eten, het klimaat en het milieu."


Deze grond heeft duidelijk compost nodig.

Het Food Film Festival vindt komend weekend plaats in Filmtheater Studio/K te Amsterdam. Bij de ingang van het Filmtheater zal een groot bord met compost worden gecreƫerd, dat symbool staat voor het feit dat 99,7% van al ons voedsel van de bodem komt. De bezoekers worden uitgenodigd om ter plekke mee te bouwen aan een mini-voedselrevolutie of te proeven van heerlijke Zuid-Afrikaanse biologische druiven van teler Warren Bam, die woestijnachtige bodems met compost weer vruchtbaar maakt.


Het campagnebeeld.

Save Our Soils is een meerjarige campagne die consumenten bewust wil maken van het belang van bodemverarming, en de mogelijkheid om daar met koopgedrag iets aan te doen. De campagne loopt tot 2017, het internationale Year of Soils en is opgezet door Nature & More in samenwerking met 30 internationale partners. Nature & More is het 'trace & tell'-merk voor biologische producten van Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit.

Kijk voor meer informatie op www.saveoursoils.com en www.natureandmore.com
Publicatiedatum: