
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het is lente, en ons land kleurt wederom bruin"
- Henri Willig maakt kaas van biologische ezelinnenmelk
- Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- Onderzoek naar agroforestry op de agenda bij het ministerie van LNV
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Kom spelen met compost!
Michael Wilde, woordvoerder van Save Our Soils: "In het Food Film Festival kunnen de bezoekers proeven van de heerlijkste gerechten. Het leek ons daarom niet meer dan logisch om bij de ingang te beginnen met de basis van duurzame voedselproductie: een flink bord compost. Compost is misschien niet erg sexy, maar wel verschrikkelijk belangrijk voor gezond eten, het klimaat en het milieu."
Deze grond heeft duidelijk compost nodig.
Het Food Film Festival vindt komend weekend plaats in Filmtheater Studio/K te Amsterdam. Bij de ingang van het Filmtheater zal een groot bord met compost worden gecreëerd, dat symbool staat voor het feit dat 99,7% van al ons voedsel van de bodem komt. De bezoekers worden uitgenodigd om ter plekke mee te bouwen aan een mini-voedselrevolutie of te proeven van heerlijke Zuid-Afrikaanse biologische druiven van teler Warren Bam, die woestijnachtige bodems met compost weer vruchtbaar maakt.
Het campagnebeeld.
Save Our Soils is een meerjarige campagne die consumenten bewust wil maken van het belang van bodemverarming, en de mogelijkheid om daar met koopgedrag iets aan te doen. De campagne loopt tot 2017, het internationale Year of Soils en is opgezet door Nature & More in samenwerking met 30 internationale partners. Nature & More is het 'trace & tell'-merk voor biologische producten van Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit.
Kijk voor meer informatie op www.saveoursoils.com en www.natureandmore.com.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"
- 2023-03-16 Flinke prijsstijgingen bio-AGF in VS
- 2023-03-15 Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- 2023-03-15 Bio-vegan boer Joost van Strien in 5 Dagen op NPO Radio 1