Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Informeert consumenten over antibioticagebruik

Bionext: Koploper zijn en blijven in diergezondheid en dierenwelzijn

Overmatig antibioticumgebruik in de intensieve veehouderij leidt tot tal van problemen en draagt bij aan de opkomst van resistente bacteriën. Resistentie tegen antibiotica kan ertoe leiden dat mens en dier minder effectief behandeld kunnen worden. Uiteindelijk kan de situatie ontstaan dat er geen werkzame antibiotica meer zijn om bacterieel geïnfecteerde mensen en dieren te behandelen.

De overheid wil dat het gebruik drastisch wordt verminderd. De biologische sector wil koploper zijn en blijven als het gaat om diergezondheid en dierenwelzijn. Er wordt gestreefd naar welzijnsvriendelijke houderijsystemen waarin antibioticagebruik niet of nauwelijks nodig is. Op deze website (antibioticachecker) kan de consument nu lezen hoe dit in de praktijk wordt gebracht door de biologische vleeskippensector. "Kort samengevat kunnen we zeggen dat biologische vleeskippen prima in hun kippenvel zitten."

Bionext informeert onder meer over diergezondheid en er worden vragen beantwoord over biologisch kippenvlees. Ook kan de consument de cijfers checken, waaruit blijkt dat de dieren over het algemeen zó gezond zijn dat antibioticagebruik vrijwel nooit nodig is.

Bron: website Bionext
Publicatiedatum: