Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw label: Bioregion Niederrhein

Biologische boeren in de Duitse regio 'Niederrhein' hebben een nieuwe vereniging voor regionale handel opgericht. Dit meldt Der Westen. In het voorjaar van 2013 gaan biologische boeren in de districten Kleve en Wesel een speciaal logo maken voor bio-producten uit Niederrhein. Daarmee reageren de bio-producenten ook op de huidige voedselcrisis.

Inmiddels hebben al 24 producenten en handelaren zich bij de club aangesloten. Dit gebeurde tijdens de oprichtingsvergadering. Het doel is om aan de klant duidelijk te maken waar het voedsel precies vandaan komt en dat het geproduceerd wordt volgens de biologische criteria. Alle biologische bedrijven kunnen lid worden, daarbij maakt het niet uit of aangesloten zijn bij Demeter, Bioland of Naturland. In totaal zijn er meer dan 160 bedrijven actief in Niederrhein.

De producten zullen verkocht worden onder het label 'Bioregion Niederrhein'. Het product wordt voorzien van een kaart, waarop alle individuele bedrijven in Niederrhein afgebeeld staan.

Bron: WAZ.de - Der Westen

Publicatiedatum: