Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op zoek naar alternatieve verdienmodellen

Pioniers gezocht op het gebied van duurzaam ondernemen

Jan Jonker, hoogleraar aan de Radbouduniversiteit, doet onderzoek naar nieuwe businessmodellen. Hij is op zoek naar alternatieve verdienmodellen die door ondernemende mensen worden bedacht en uitgevoerd. Mensen die zijn betrokken bij een nieuwe vorm van ondernemen worden opgeroepen mee te doen aan het onderzoek.

Deze mensen kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek door het beantwoorden van enkele vragen. Zij kunnen zich op de website Nieuwe Business Modellen aanmelden voor het invullen van de vragenlijst.

Onderzoek

Duurzaam ondernemen vormt een steeds belangrijkere uitdaging voor organisaties. Om dit te ondersteunen zijn nieuwe business modellen nodig. Jan Jonker heeft een nieuw onderzoek gestart naar nieuwe businessmodellen. Simpel gezegd: hij inventariseert en bestudeert duurzame initiatieven en verspreidt de kennis daarover. Zodat als een bewonersgroep in Appingedam succesvol een eigen energie-coƶperatie heeft opgezet, een groep uit Boxtel met vergelijkbare plannen het model kan overnemen.

Symposium op 28 juni

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens een symposium op 28 juni 2013 in het Awarehouse (Interface) in Scherpenzeel. Op deze dag worden de uitkomsten van dit onderzoek naar nieuwe business modellen gepresenteerd. Het onderzoek en het symposium worden mede mogelijk gemaakt door steun van de ASN Bank, Eneco, PGGM, SITA, de provincie Gelderland, de Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting OCF.
Publicatiedatum: