Duitse bessentelers gaan voor biologisch

Kleinfruit zoals rode bessen, frambozen en vlierbessen vormen een nicheproduct binnen de landbouwsector van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. Een groot deel van deze bessen wordt biologisch geteeld.

Volgens cijfers van het Bureau voor de Statistiek van Rheinland-Pfalz teelden in 2012 41 landbouwbedrijven in de deelstaat bessen. Zes van hen produceerden op biologische wijze. Deze zes bedrijven samen produceerden op een oppervlakte van 114 hectare. Dat was meer dan de helft van het totale oppervlak van circa 209 hectare. Van de in totaal 1.064 ton bessen die geoogst werden, kon bijna de helft als biologisch geteelde bessen verkocht worden.
 
25 van de 41 bedrijven teelden op minder dan twee hectare grond struikbessen. Deze bedrijven samen produceerden in totaal op circa 24 hectare. De drie grootste bedrijven, die elk op meer dan 10 hectare bessen teelden, produceerden bij elkaar op een oppervlakte van bijna 130 hectare.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.