Oppervlak voor biologische landbouw stijgt wereldwijd met 37%

Ondanks een kleine terugloop in de afgelopen jaren, is het areaal voor biologische teelt sinds 1999 met 37% gestegen. Dat schrijft het Worldwatch Institute in een recent verschenen rapport. Mondiaal is het oppervlak nu zo'n 37 miljoen hectare.

De landen met het grootste biologisch gecertificeerde areaal zijn Australië, Nieuw-Zeeland en de Pacific Islands met 12,1 miljoen hectare, Europa met 10 miljoen hectare en Latijns-Amerika met 8,4 miljoen hectare. Volgens de opstellers van het rapport heeft biologische teelt, ondanks de soms lagere opbrengst, meer dan welke andere industrie ook, het vermogen bij te dragen aan een duurzamere wereld. Het reduceert het gebruik van fossiele brandstoffen met 50% en verbruikt aanzienlijk minder water. Ook zorgt het voor gezonder eten en een meer evenwichtige productiecyclus.

Opvallend in het rapport is het achterblijven van de VS, hoewel de schrijvers aantekenen dat Noord-Amerika wat biologische verkoop betreft een van de snelst groeiende landen ter wereld is.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.