Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Estafette schenkt fruitbomen aan jarig Warmonderhof

Woensdag 19 december jongstleden zijn er 65 hoogstam fruitbomen geplant op Warmonderhof in Dronten: een verjaardagscadeautje van de klanten van Estafette de biologische eetwinkel voor de 65ste verjaardag van de opleiding voor biodynamische landbouw.

Tot begin dit jaar werd de koeienstal van Warmonderhof nog omringd door een perceel met fruitbomen. Na 14 jaar zijn deze bomen echter gerooid. Dat liet een leegte achter. Daarom wilden de Warmonderhoffers rond de stal hoogstam fruitbomen van verschillende rassen planten. Een mooie bijdrage aan het polderlandschap en aan de biodiversiteit op het biologisch-dynamische bedrijf van de opleiding; leerzaam voor de studenten, schaduw voor de koeien en grappig voor de bijen.


Merle (Estafette Odin) en Johan met de eerste boom.

De aanplant van de hoogstambomen is mogelijk gemaakt door de klanten van de 18 Estafette-winkels. Zij konden afgelopen mei tijdens de Demeter-weken bij Estafette sparen voor kassakorting op Demeter-producten of een bijdrage in de aanplant van de fruitbomen op Warmonderhof. Een groot deel van de spaarders koos voor de bomen. Van het gespaarde bedrag konden 65 pruimen-, appel-, peren- en walnotenbomen en bijbehorende palen en dergelijke worden aangeschaft.


Merle plant boom.

Aan Merle Koomans van Estafette Odin was de eer om de eerste appelboom voor de stal te planten. Vervolgens hebben de leerlingen de andere bomen rondom de kas, de stal en het schoolgebouw geplant. Dat de bomen goed mogen groeien en lekker mogen produceren!


Aan de slag.

Voor meer informatie: Merle Koomans of 0345 588218

PS: Zaterdagmiddag 19 januari aanstaande van 12:00 tot 16:00 uur is er een open dag op Warmonderhof. Op deze dag staan medewerkers en studenten klaar om u kennis te laten maken met de opleiding. Kijk voor meer informatie op www.warmonderhof.nl.
Publicatiedatum: