Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Iris Wulffraat van Eetcafé Opa in Rotterdam heeft roer omgegooid:

"Alles is zelfgemaakt, met biologische producten"

Eetcafé Opa aan de Witte de Withstraat in Rotterdam is overgeschakeld naar een menukaart met biologische producten. Het kloppende hart van Opa is eigenaresse Iris Wulffraat (zie foto). Na allerlei verschillende baantjes te hebben uitgeprobeerd, verloor ze haar hart aan de horeca. Na een ziekteperiode besloot ze het roer om te gooien. Lees hieronder haar motivatie.

Wulffraat liet het runnen van de zaak een jaar lang aan haar bedrijfsleider over en vocht voor haar gezondheid. "Gelukkig had ik de beste bedrijfsleider ooit in dienst, hij hield Opa draaiende. Ik stortte me ondertussen op beter worden en dacht bij mezelf 'als ik dit overleef, ga ik alleen nog maar doen wat ik zelf wil'. En dat betekende dus geen eetcafévoer meer, maar echt goed zelfgemaakt voedsel, liefst van biologische afkomst", aldus Iris. Iris zocht naar een nieuwe chefkok die net zo enthousiast is over de biologische keuken als zijzelf en vond haar in de persoon van Renata Boes. Wulffraat: "Een geweldige chefkok die lekkere, niet al te ingewikkelde gerechten bereidt. Alles is zelfgemaakt, met biologische producten."


Koken uit overtuiging

Een kaart vol huisgemaakte, biologische gerechten vergt een andere bedrijfsvoering dan een normaal restaurant. Opa werkt met veel verschillende leveranciers en koopt per dag in. Een arbeidsintensief en kostbaar beleid, dat niet teveel mag doorschemeren in de prijs van de gerechten. Wulffraat: "Onze gasten willen eenvoudig en betaalbaar eten. Dat vraagt veel creativiteit van de kok en een strak gemanaged inkoopbeleid." Dat de marges minder zijn, neemt ze voor lief. "Ik vind dat ik een opvoedkundige taak heb, ik wil mensen laten proeven en voelen wat echte, met de hand geklopte slagroom is. Hoe echt mooi vlees smaakt. Ik doe dit echt uit overtuiging."

Voor meer informatie: www.eetcafeopa.nl
Publicatiedatum: