Wulffraat liet het runnen van de zaak een jaar lang aan haar bedrijfsleider over en vocht voor haar gezondheid. "Gelukkig had ik de beste bedrijfsleider ooit in dienst, hij hield Opa draaiende. Ik stortte me ondertussen op beter worden en dacht bij mezelf 'als ik dit overleef, ga ik alleen nog maar doen wat ik zelf wil'. En dat betekende dus geen eetcafévoer meer, maar echt goed zelfgemaakt voedsel, liefst van biologische afkomst", aldus Iris. Iris zocht naar een nieuwe chefkok die net zo enthousiast is over de biologische keuken als zijzelf en vond haar in de persoon van Renata Boes. Wulffraat: "Een geweldige chefkok die lekkere, niet al te ingewikkelde gerechten bereidt. Alles is zelfgemaakt, met biologische producten."
Koken uit overtuiging
Een kaart vol huisgemaakte, biologische gerechten vergt een andere bedrijfsvoering dan een normaal restaurant. Opa werkt met veel verschillende leveranciers en koopt per dag in. Een arbeidsintensief en kostbaar beleid, dat niet teveel mag doorschemeren in de prijs van de gerechten. Wulffraat: "Onze gasten willen eenvoudig en betaalbaar eten. Dat vraagt veel creativiteit van de kok en een strak gemanaged inkoopbeleid." Dat de marges minder zijn, neemt ze voor lief. "Ik vind dat ik een opvoedkundige taak heb, ik wil mensen laten proeven en voelen wat echte, met de hand geklopte slagroom is. Hoe echt mooi vlees smaakt. Ik doe dit echt uit overtuiging."Voor meer informatie: www.eetcafeopa.nl