Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overesch genomineerd voor groenste onderneming van Overijssel

Op woensdag 9 januari reiken Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel de Groene Twinkeling uit aan een bedrijf in Overijssel dat zich op een onderscheidende manier inzet voor biodiversiteit. Uit de drieëntwintig voorgedragen bedrijven nomineerde de jury drie ondernemers: agrariër en recreatieondernemer Brunninkhuis uit het Springendal, Ecologisch Landbouwbedrijf Overesch uit Raalte en Twence B.V. uit Hengelo. Afgelopen jaar won Roelofs B.V. uit Den Ham de Groene Twinkeling. Met deze prijs laten de vier groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap goed samen gaan en stimuleren zij bedrijven zich sterk te maken voor natuur en landschap.

De vierkoppige jury, die bestaat uit de directeuren van de vier groene Overijsselse organisaties, is tevreden over het grote aantal sterke kandidaten dat zich dit jaar aandiende. De genomineerde bedrijven staken daar nog eens boven uit. "Het zijn alle drie bedrijven die op een innovatieve manier biodiversiteit in hun bedrijfsvoering weten te integreren", aldus Piet Winterman, jurylid en regiodirecteur van Staatsbosbeheer. "De familie Brunninkhuis is genomineerd omdat zij recreatie op een respectvolle wijze hebben ingepast in het landschap. De familie beheert op een uiterst succesvolle wijze een prachtig beekdalletje met dotterbloemhooilanden."

Ecologisch Landbouwbedrijf Overesch combineert akkerbouw, varkenshouderij en vleesvee met oog voor natuur. Volgens Jan Gorter, jurylid en regiodirecteur van Natuurmonumenten, beheren ze natuurakkers en wildakkers op de hei van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en sinds kort ook het bos op het Rechterense Veld met varkens. Twence B.V. is genomineerd vanwege hun rol als initiatiefnemer, inspirator en aanjager van de natuurlijke inrichting van een stortplaats in Twekkelo. Zij wisten in dit gebied verschillende partijen zoals de gemeente, de provincie, het waterschap, de Zuivelhoeve, AKZO en buurtbewoners te enthousiasmeren om in een groter gebied landschapselementen, natuurlijke beken en waterberging aan te leggen.Nieuwjaarsbijeenkomst

De prijs wordt uitgereikt op 9 januari 2013 tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst die de vier groene organisaties jaarlijks organiseren voor politiek, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.
Publicatiedatum: