Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Westhof Bio (Noord-Duitsland) door Bom Groep opgeleverd

In de afgelopen maand heeft de Bom Groep het project Westhof Bio in (D-25764 Friedrichsgabekoog) naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers opgeleverd. Voor Westhof Bio betekent dit dat zij naast de biologische buitenteelt, waarvoor zij een oppervlak ter beschikking hebben van circa 700 hectare, nu ook biologisch tomaten gaan telen onder glas.


Links de heren Paul-Heinrich Dörscher & Rainer Carsten

Hiervoor heeft de Bom Groep een zeer modern project gerealiseerd ter grootte van circa 4,2 hectare. Deze moderne Venlokas met 8 meter traliespant heeft een kolomhoogte van 7 meter en is voorzien van een wit gecoate Twin-light onderbouw. Dit is een ontwikkeling van de Bom Groep, waarmee het bedrijf in de afgelopen jaren zeer succesvol en tevens wereldwijd opereert.


 
Zelfs de strenge eisen van de 'Duitse Prufstatiker' betreffende de statische berekeningen van dit concept, zijn geheel door de betreffende instanties goedgekeurd.

Diffuus glas

Het dek van de kas is uitgevoerd met Diffulite diffuus glas voorzien van een AR (anti-reflectie) behandeling, heeft een glasbreedte van 1,67 meter en is voorzien van kaderloze geharde luchtramen ook in diffuse uitvoering. Het dekglas en de kaderloze geharde luchtramen hebben een directe lichtdoorlatendheid van meer dan 96%, een hemisferisch lichttransmissie van circa 88% en een Haze factor van circa 30%. Alle buitengevels zijn voorzien van 16 millimeter polycarbonaatplaten. 

Het nieuwbouwproject is tevens uitgevoerd met een dubbele scherminstallatie, voorzien van het door de Bom Groep ontwikkelde ABS schermsysteem. Als doekmateriaal is de bovenste installatie uitgevoerd met XLS 10 Ultra Revolux en de onderste installatie met XLS 10 Revolux.

Energie neutraal 

Westhof Bio heeft als doelstelling met deze kas in 2015 geheel energieneutraal te kunnen produceren, dus zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.
Deze doelstelling wordt gerealiseerd door onder andere een biogasinstallatie, welke onder andere wordt bevoorraad door de restproducten van de 700 hectare buitenteelt van de Westhof Bio Groep. 

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van Westhof Bio.

Voor overige informatie: www.bomgroep.nl
Publicatiedatum: