Utrechtse bio-kerstbomen onderscheiden met Groene Kerstster

Aspergeteler Johan Buijs krijgt dit jaar opmerkelijk veel ondernemers als klant. Zijn biologische kerstbomen kregen namelijk een Groene Kerstster van een duurzaamheidslabel voor ondernemers. Al drie generaties lang is de boerderij aan de Soestdijkseweg in Bilthoven in het bezit van de familie Buijs. "Onze business is het telen van asperges die we in de maanden april en mei verkopen aan consumenten en de betere horeca", vertelt Johan Buijs. "En met Kerst verkopen we bomen van het land." De bomen van Buijs vielen dit jaar een grote eer te beurt.

Duurzaamheidslabel The White Label liet weten dit jaar de Groene Kerstster toe te wijzen aan boer Buijs. Voorzitter Martijn Harlaar: "Onze stichting reikt een keurmerk uit aan zzp'ers die duurzaam ondernemen. Dit jaar hebben we hen de decembertip gegeven om hun kerstboom te kopen bij Buijs in Bilthoven. Zijn bomen zijn gezaaid en gegroeid in Bilthoven. In tegenstelling tot de massaal gekapte bomen bij de bouwmarkten."

Johan Buijs vertelt trots: "We hebben bomen van de vier bekende rassen en variërend van 1 meter tot 7 meter. Veel bedrijven bestellen dan ook hun boom bij ons, dus daarom is deze erkenning extra bijzonder." De boerderij in Bilthoven heeft geen vaste openingstijden. Zolang de zon op is, is de boer toegankelijk voor publiek. Behalve op zondag, want dat is van oudsher de rustdag op de boerderij.

Bron: Dichtbij.nl - Utrecht-en-Leidsche-rijn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.