Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Publiekscampagne 'Watwiljeveranderen' van Triodos Bank moet verduurzaming samenleving versnellen

Op 4 december is de publiekscampagne 'Watwiljeveranderen' officieel van start gegaan op de tv-zenders van de publieke omroep. De campagne is een oproep aan alle Nederlanders om te laten weten wat zij zouden willen veranderen. Deze vraag werd kijkers 's avonds op Nederland 1, 2 en 3 voorgelegd na het NOS Journaal van acht uur. Iedereen kon zijn of haar antwoord kenbaar maken op een speciaal daartoe ingerichte website: www.watwiljeveranderen.nl. De oproep zal de komende weken op radio en in bioscopen door heel Nederland worden herhaald.

De publiekscampagne Watwiljeveranderen moet een versnelling van de verduurzaming van de samenleving bevorderen. Een steeds groter aantal mensen neemt zelf het initiatief tot het doorvoeren van positieve veranderingen op sociaal, ecologisch en cultureel vlak. Om deze initiatieven beter zichtbaar te maken voor een breed publiek, en meer mensen op het idee te brengen ook zelf initiatieven te ontplooien, is besloten tot de oproep. De website www.watwiljeveranderen.nl heeft als doel zo veel mogelijk Nederlanders in de gelegenheid te stellen uiting te geven aan hun ideeën – en een concreet handelingsperspectief te bieden waarmee die ideeën ook werkelijk kunnen worden verwezenlijkt.De oproep is op 4 december van start gegaan met een korte film (50 seconden) op tv, waarin verschillende mensen afwisselend van afstand en close up in beeld werden gebracht met de voice-over "Hoe zie jij de wereld voor je? Jij mag het zeggen. Want de macht is niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Aan jou. En nu is het moment om die te gebruiken." Om ze vervolgens op het spoor te zetten van de mogelijkheden die zij hebben om daadwerkelijk iets te veranderen. De film wordt vanaf 5 december ook twee weken op radio uitgezonden en vanaf 13 december gedurende tien weken in het voorprogramma van bioscopen vertoond. De radiospot volgt dezelfde lijn als de film.

De campagne is een initiatief van Triodos Bank. De bank heeft afgelopen zomer eenmalig de film 'Klein. Het nieuwe groot.' op tv vertoond om het denken en doen van alle Nederlanders over 'groei' en 'waarden' op te rekken. In de film werden nadrukkelijk geen producten of diensten van de bank onder de aandacht gebracht. De film die zich liet bekijken als een manifest, maakte een ongekende stroom aan reacties los: vanuit de journalistiek, politiek, opinieleiders en duizenden Nederlanders. De film wilde laten zien dat er een uiterst krachtige, positieve beweging gaande is van initiatiefrijke mensen die samen het hoofd kunnen bieden aan de grote vraagstukken van vandaag, zoals de wereldwijde voedsel- en energieproblematiek en de financiële crisis.

Triodos Bank geeft nu met haar nieuwe publiekscampagne Watwiljeveranderen een vervolg aan dit geluid. De bank wil mensen opnieuw bewust maken welke invloed zij met hun geld kunnen uitoefenen en laten zien dat financieel- en maatschappelijk rendement niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist versterken. Mensen die via de site www.watwiljeveranderen.nl laten weten wat zij precies willen veranderen in de wereld, krijgen allen persoonlijk antwoord van een daartoe speciaal opgelijnd team van medewerkers van Triodos Bank.

Publicatiedatum: