Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kinderen spelenderwijs leren waar hun eten vandaan komt

Groentespeeltuin op zoek naar grond in Flevopolder

Voor het realiseren van een Groentespeeltuin zoekt Carina van Dijk, samen met het IdealenKompas, naar grond in de Flevopolder. Binnenkort verrijst er een grote speeltuin met het thema groente en fruit, voorzien van speeltoestellen, restaurant en boerderijwinkel, in de Flevopolder. Althans, als het aan initiatiefneemster Van Dijk ligt. Voor kinderen worden speeltoestellen ingericht in de vorm van groente of fruit. Voor de volwassenen biedt de Groentespeeltuin een restaurant waarbij het geserveerde zoveel mogelijk uit eigen kas of bodem komt en van ondernemers uit de buurt.

De Groentespeeltuin geeft kinderen de ruimte om te spelen, lekker en gezond te eten en zelf te ontdekken waar ons eten vandaan komt. Daarmee levert De Groentespeeltuin spelenderwijs een bijdrage het belang van gezonde voeding en steunt ze de lokale economie. Via het IdealenKompas ging Carina op zoek naar beschikbare grond in de Flevopolder.

Grond

Carina ziet in het IdealenKompas een perfecte bron voor het zoeken naar gelijkgestemden. "Ik zoek specifiek naar grond voor de Groentespeeltuin via een zoekvraag in het IdealenKompas. Iedereen is enthousiast, nu moeten we alleen de grond nog vinden", vertelt ze. "We zijn op zoek naar grond zodat we in 2014 van start kunnen met dit project. We kiezen voor Flevoland omdat hier ruimte is en omdat er in zowel Almere als Lelystad veel kinderen wonen. Vooral in stedelijke gebieden weten kinderen steeds minder waar het eten vandaan komt, daarom willen we ze dat spelenderwijs leren."

Groentebelang

Landelijk lijdt 22% van de kinderen tussen de 10-12 jaar aan obesitas, zo blijkt uit recent onderzoek van het VUMC. Slechts 1 tot 2% van de kinderen haalt de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag en volwassenen consumeren circa 14% van de aanbevolen hoeveelheid per dag (RIVM). "Hoe eerder kinderen geleerd wordt wat het belang van gezonde voeding is, hoe beter", aldus Carina. "Maar gezonde voeding werkt natuurlijk preventief voor veel meer gebreken en aandoeningen, vooral op latere leeftijd. Door kinderen spelenderwijs te leren dat groente en fruit belangrijk zijn en lekker, dragen we bij aan de ontwikkeling van bewustere burgers voor later."

Over het IdealenKompas

Het IdealenKompas is ontwikkeld door GreenWish en wijst mensen de weg naar geld, menskracht, advies, spullen en andere zaken die nodig zijn voor het realiseren van een goed doel. Het IdealenKompas is een maatschappelijke marktplaats - het 'matcht' vraag en aanbod met elkaar. Door het potentieel in de samenleving beter te benutten komen maatschappelijke initiatieven op een nieuwe manier tot stand.

Het IdealenKompas wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners: ASN Bank, KICI, GDO, AgentschapNL, UwPersvoorlichter, Greenhost.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: