Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kookworkshop Gezond Eten met Kerst boven Buy Bio in Amersfoort

Voedingsdeskundige Vera van Randwijck geeft in de maand december drie kerst-kookworkshops in de Bloemendaelsestraat boven de biologische winkel Buy Bio in Amersfoort. Het doel is om met de Kerst verschillende gerechten op tafel te zetten die lekker, gezond, vegetarisch en betaalbaar zijn voor iedereen. Bij de gerechten is rekening gehouden met de smaak van kinderen en met allergieën. Er worden zowel hoofdgerechten als toetjes gemaakt.

Feestelijke tafel

Een gezellige, volle en kleurrijke tafel met verschillende gerechten waar je uit kunt kiezen, past bij de kerst. De kinderen kunnen zichzelf bedienen, mensen die gevoelig zijn voor gluten vinden gerechten die ze mogen eten en ook lactose-gevoeligen hebben een keuze. Bovendien een ruime keus voor de vegetarische mens. Dat is wat de cursisten in de kookworkshops van Vera van Randwijck gaan maken.

"Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van gezonde voeding. Hetzij omdat ze dat uit zichzelf beseffen, hetzij omdat zij of iemand uit de omgeving een bepaalde gevoeligheid of allergie voor voeding ontwikkelt", aldus Van Randwijck. "Dit betekent voor veel mensen een grote beperking, want hoe kan je dan toch lekkere en feestelijke gerechten klaarmaken? Nou, tijdens de workshops laat ik zien hoe eenvoudig en ook leuk dat is!"

Toetje

Een verrassend en smaakvol nagerecht hoort typisch bij de feestdagen. Eén van de workshops is geheel gewijd aan toetjes, met ook hier aandacht voor lactosevrije en glutenvrije lekkernijen. De focus ligt op lekker en feestelijk en niet op het imago van gezond, volkoren en zonder suiker. Dat lijkt een hele uitdaging, maar zal opmerkelijk eenvoudig blijken!

Data

Zaterdag 8 december van 10:00 tot 13:00 uur: hoofdmenu met verschillende gerechten.
Donderdag 13 december van 19:00 tot 22:00 uur: hoofdmenu met weer andere gerechten.
Zaterdag 15 december van 10:00 tot 13:00 uur: kersttoetjes.

Locatie: Teut 1 te Amersfoort, boven de biologische winkel
Aantal: 6 tot 8 deelnemers per workshop
Prijs: 60 euro.

Inschrijven kunt u hier of op de website: www.vanrandwijckvoedingsadvies.nl

Eerst proeven?

Vera van Randwijck is één van de koks die op het populaire Thuisafgehaald haar maaltijden aanbiedt. Wilt u eerst proeven van haar maaltijden? Kijkt u dan op haar profiel en haal eens iets op.

Over Van Randwijck Voedingsadvies

Van Randwijck Voedingsadvies adviseert over voeding die geschikt is voor ieders specifieke constitutie, op grond van het bloedgroepdieet en de ayurvedische constitutie. Vera van Randwijck is gespecialiseerd in gezonde voeding voor kinderen en jong volwassenen. Meer informatie op www.vanrandwijckvoedingsadvies.nl.

Vera van Randwijck, 06 50676284, 033 7521010, [email protected].

Locatie: Teut 1, boven Buy Bio de biologische winkel aan de Bloemendealse straat, Woudenberg

Startdatum/tijd: 08-12-2012 10:00 uur
Einddatum/tijd: 08-12-2012 13:00 uur

Bron: Dewoudenberger.nl
Publicatiedatum: