Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Juiste voedingskeuzes en enkele supplementen helpen griep te voorkomen

Mensen die zich willen beschermen tegen een griepaanval kunnen met juiste voedingskeuzes en enkele supplementen veel griepellende voorkomen. Melkproducten bijvoorbeeld zorgen voor de aanmaak van stoffen die de afweer versterken. Vette vis zoals zalm, sardientjes of witte tonijn (in blik of vers) bevatten de reeds veel beschreven omega-3 vetzuren die er voor zorgen dat de zogenaamde T 'killer' cellen in het lichaam worden vermenigvuldigd. T-cellen doden het griepvirus.

Zeevruchten zoals kreeft, krab, oesters en garnalen helpen meer selenium op te slaan. Selenium heeft de eigenschap om nog andere griep eliminerende stoffen in ons lichaam aan te maken. Sommige mineralen (ijzer en zink) en vitaminen (vitamine A, B6, B12 et E) zijn ook bekend voor hun griepwerende eigenschappen.

Ook vlierbessensiroop is zeer effici├źnt tegen griep. Vergeet tot slot collo├»daal zilver niet. Dit is - volgens Noorse wetenschappers - het meest krachtige natuurlijk antibioticum dat in staat is om meer dan 650 ziekteverwekkers te liquideren.

Bron: ABC Gezondheid

Publicatiedatum: