Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische catering VolkstuinVakbeurs zeer gewaardeerd

Op de VolkstuinVakbeurs Groene Passie in Apeldoorn zijn afgelopen weekend ruim 10.000 bezoekers geweest. Beursbezoekers uit alle delen van Nederland werden verrast met een gevarieerd beursaanbod gericht voor de actieve, zelf-doende, volkstuinder die duurzaam of biologisch in de moestuin of siertuin aan het werk is. In het workshopprogramma kwam een divers aanbod van onderwerpen aan bod. Bij de bezoekersenquête werd de vraag gesteld wie er traditioneel tuiniert met kunstmest en gif of duurzaam/biologisch en of de biologische catering op het horecaterras werd gewaardeerd.


Veel belangstelling voor de biologische zaden van De Bolster.

Uit de resultaten blijkt dat 70% zijn best doet om duurzaam/biologisch te telen. In ieder geval met helemaal géén kunstmest en zo weinig mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen. Ongeveer 20% van die groep gebruikt helemaal geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en zoekt ook naar biologisch zaad- en plantgoed.De aanwezigheid van biologische catering werd door 45% van de beursbezoekers zeer op prijs gesteld omdat zij dat ook thuis regelmatig eten. 45% eet het thuis weinig of niet, maar vond het wel passend om het op deze Groene Passie-beurs gepresenteerd te krijgen.Voor meer informatie: www.groenepassie.nl
Publicatiedatum: