Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Hof von Landwirt Sigi Klein' levert wekelijks bio-groenten aan 135 huishoudens

De Duitsers Simon en Daniel voorzien de consumenten in München van biologische groenten uit de regio. Ondertussen leveren zij de biologische groenten van de eigen boerderij 'Hof von Landwirt Sigi Klein' uit Eschenried aan 135 huishoudens. "De klassieke solidariteit-landbouw wordt gekenmerk door het feit dat een groep van particuliere huishoudens een gemeenschap vormt met een landbouwbedrijf. De teler heeft hiermee een gegarandeerde afzet, wat voor hem een enorm voordeel oplevert als het gaat om de planning. Het geeft telers de zekerheid die ze niet hebben wanneer ze leveren aan de groothandel. Vergeleken met de traditionele aanpak zijn wij meer flexibel en zoeken meer naar compromissen. We hebben zelf inmiddels ook al ervaren dat de inwoners van München erg druk zijn en daarom is het voor hen een voordeel dat we op onregelmatige tijden kunnen leveren."


Daniel, teler Sigi en Simon

De mannen beleveren de huishoudens één keer in de week. De huishoudens kunnen het systeem gedurende een testfase van zes weken uitproberen en dan pas beslissen of ze echt lid willen worden. Eén levering van groenten per week kost 62 euro per maand.

Bron: Jetzt.de
Publicatiedatum: