Your Well Natural Trade & Trade Services, gespecialiseerd in de verkoop van producten op basis van zeewier, introduceert als eerste gedroogd Frans biologisch Kombu zeewier in Nederland. Het is één van de eerste producten op basis van gedroogd zeewier met een biologische certificering.
Met dit Kombu Breton (Laminaria digitata/vingerwier) voegt Your Well een nieuwe variant toe aan het assortiment Franse zeewier producten dat vorig jaar in Nederland werd geïntroduceerd onder de merknaam Algoplus (www.algopluszeewier.nl).
De basis van Algoplus zeewier wordt gevormd door circa 20 lang houdbare zeewierproducten in specerijvorm (onder andere zeesla, dulse, zeepeterselie, wakame, en nori), als spreads (rillettes en tapenade) en als conserven (onder andere zeespaghetti en zeekraal). Alle producten zijn puur natuur, zonder toevoegingen, kleur- en smaakstoffen. Sinds kort brengt Your Well ook de eerste Nederlandse producten met zeewier geteeld in de Oosterschelde op de markt, te weten Spennekot azijn en Spennekot mosterd met zeewier. De Kombu Breton is verkrijgbaar in zakken met bladen van 50 gram en heeft een advies verkoopprijs van 4,95 euro.
Kombu, een bruin zeewier, wordt veel gebruikt in de Japanse keuken als een van de drie hoofdingrediënten voor dashi, een soort bouillon. Kombu wordt meestal gedroogd verkocht of versnipperd tot 'Oboro kombu'. Het wordt ook vers gegeten als sashimi. Een reep gedroogde kombu wordt meegekookt vanaf het begin van de bereiding en wordt meestal meegegeten. Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Voeg kombu toe aan sauzen, meng het met andere groenten, rijst, bonen en granen, aan de soep, dashi (Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Maak het als snack klaar, maal het tot poeder en voeg het aan cakebeslag toe, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades. Een stukje meekoken met gedroogde peulvruchten laat deze sneller garen en maakt deze lichter verteerbaar. Het is verkrijgbaar als poeder, korreltjes, kruidenextract en in capsules. Kombu is een natuurlijke smaakversterker, met een karakteristieke, vleesachtige smaak. Geroosterd smaakt het naar bacon, zoet en zilt.
Kombu is rijk aan jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en vitamine A, vitamine C, vitamine D, vitamine E, vitamine K en vitamine B complex. Het is een bron van voedingsvezels. Het is daarnaast een uitstekende bron van glutaminezuur, een aminozuur verantwoordelijk voor umami, het Japanse woord gebruikt voor een van de vijf basissmaken, naast zoet, zuur, zout en bitter. Kombu bevat jodium, een mineraal van belang voor de normale groei en ontwikkeling. Meer informatie over kombu vind je op www.zeewierwijzer.nl.
Abonneren
Vacatures
Your Well introduceert biologische Kombu zeewier uit Frankrijk
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-27 Is regeneratieve biologische tuinbouw de nieuwe trend?
- 2023-09-27 Geen pesticiden dankzij puur biologische cacaofabriek
- 2023-09-26 Chocolatemakers breidt haar biodynamische assortiment uit
- 2023-09-26 "Sterk bewerkt voedsel beter voor milieu, maar slechter voor gezondheid"
- 2023-09-25 Vivani introduceert zijn eerste Demeter chocolade
- 2023-09-12 Suikervrije biologische chocoladereep met karamel zeezout smaak geïntroduceerd
- 2023-09-07 Bio-volkorenpasta geschonken aan Voedselbank
- 2023-09-01 "Wij zitten in het segment dat een euro meer voor goede kwaliteit prima is, ook voor biologisch"
- 2023-08-31 "Je kunt veel meer met notenpasta's dan je in eerste instantie denkt"
- 2023-08-23 Test met Nederlandse bio-chocolade zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen bij Denn's BioMarkt
- 2023-08-22 Verdere prijsstijging olijfolie verwacht vanwege lagere beschikbaarheid
- 2023-08-17 "De boeren waar Chocolatemakers mee werkt, kennen zelf het gehele proces"
- 2023-08-16 "Voor onze ambachtelijke gerookte amandelen heb ik een wachtlijst opgesteld"
- 2023-08-11 Cacaoboeren in Sierra Leone verhogen productie zonder bossen te kappen voor nieuwe percelen
- 2023-08-08 Bulgaars bio-chocolademerk verkent kansen in de Benelux
- 2023-07-21 Nieuw: Piadine Toast, 'tosti Italiaanse stijl'
- 2023-07-21 Nu verkrijgbaar: Pad Thai-noedels en Vietnamese vermicellinoedels
- 2023-07-20 Naar bio-popcorn graaien in XL grijpmachine
- 2023-07-13 Nieuw: Siciliaanse bio-pasta in voordeelverpakkingen
- 2023-07-13 "Verdere uitbreiding van de lijn met minibulkverpakkingen van 1 kilogram"