Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Your Well introduceert biologische Kombu zeewier uit Frankrijk

Your Well Natural Trade & Trade Services, gespecialiseerd in de verkoop van producten op basis van zeewier, introduceert als eerste gedroogd Frans biologisch Kombu zeewier in Nederland. Het is één van de eerste producten op basis van gedroogd zeewier met een biologische certificering.

Met dit Kombu Breton (Laminaria digitata/vingerwier) voegt Your Well een nieuwe variant toe aan het assortiment Franse zeewier producten dat vorig jaar in Nederland werd geïntroduceerd onder de merknaam Algoplus (www.algopluszeewier.nl).

De basis van Algoplus zeewier wordt gevormd door circa 20 lang houdbare zeewierproducten in specerijvorm (onder andere zeesla, dulse, zeepeterselie, wakame, en nori), als spreads (rillettes en tapenade) en als conserven (onder andere zeespaghetti en zeekraal). Alle producten zijn puur natuur, zonder toevoegingen, kleur- en smaakstoffen. Sinds kort brengt Your Well ook de eerste Nederlandse producten met zeewier geteeld in de Oosterschelde op de markt, te weten Spennekot azijn en Spennekot mosterd met zeewier. De Kombu Breton is verkrijgbaar in zakken met bladen van 50 gram en heeft een advies verkoopprijs van 4,95 euro.



Kombu, een bruin zeewier, wordt veel gebruikt in de Japanse keuken als een van de drie hoofdingrediënten voor dashi, een soort bouillon. Kombu wordt meestal gedroogd verkocht of versnipperd tot 'Oboro kombu'. Het wordt ook vers gegeten als sashimi. Een reep gedroogde kombu wordt meegekookt vanaf het begin van de bereiding en wordt meestal meegegeten. Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Voeg kombu toe aan sauzen, meng het met andere groenten, rijst, bonen en granen, aan de soep, dashi (Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Maak het als snack klaar, maal het tot poeder en voeg het aan cakebeslag toe, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades. Een stukje meekoken met gedroogde peulvruchten laat deze sneller garen en maakt deze lichter verteerbaar. Het is verkrijgbaar als poeder, korreltjes, kruidenextract en in capsules. Kombu is een natuurlijke smaakversterker, met een karakteristieke, vleesachtige smaak. Geroosterd smaakt het naar bacon, zoet en zilt.

Kombu is rijk aan jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en vitamine A, vitamine C, vitamine D, vitamine E, vitamine K en vitamine B complex. Het is een bron van voedingsvezels. Het is daarnaast een uitstekende bron van glutaminezuur, een aminozuur verantwoordelijk voor umami, het Japanse woord gebruikt voor een van de vijf basissmaken, naast zoet, zuur, zout en bitter. Kombu bevat jodium, een mineraal van belang voor de normale groei en ontwikkeling. Meer informatie over kombu vind je op www.zeewierwijzer.nl
Publicatiedatum: