Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Saoedi-Arabië: Verbod op chemische gewasbeschermingsmiddelen moet bio-landbouw stimuleren

Fahd Balghunaim, minister van Landbouw van Saoedi-Arabiƫ, heeft gemeld dat het ministerie onlangs 30 verschillende chemische gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw verboden heeft. Dit nadat uit onderzoek gebleken is dat deze stoffen schadelijke gevolgen hebben voor de volksgezondheid.

Ondanks intensieve bezwaren en de druk van fabrikanten en importeurs van deze stoffen, blijft het ministerie bij het besluit om het gebruik ervan te verbieden op gewassen die bestemd zijn voor menselijke consumptie.

Het ministerie van landbouw heeft zo'n 14,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de biologische landbouwmethoden in het Koninkrijk te bevorderen. Alternatieve bio-landbouwmethoden zullen de conventionele landbouwmethoden vervangen die sterk afhankelijk zijn van chemische meststoffen en kunstmatige gewasbeschermingsmiddelen. Deze zijn na onderzoek gekoppeld aan vele vormen van kanker, neurologische aandoeningen en hormonale verstoringen.

Balghunaim benadrukte dat het ministerie van Landbouw producenten met klem vraagt om te stoppen met het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. "Elke landbouwer heeft een grote verantwoordelijk. Zij moeten veilig voedsel aan de samenleving bieden."

Bron: Saudi Gazette
Publicatiedatum: