Topbestuurders en politici zullen op woensdag 30 januari 2013 de voedselproblematiek behandelen tijdens Feeding the World conferentie Amsterdam (in het Hilton). Meer dan de helft van de wereldbevolking wordt bedreigd door slechte voeding, honger, een tekort aan mineralen en vitaminen of obesitas. Eén jaar na de eerste 'Feeding the World' conferentie organiseert The Economist op 30 januari een Amsterdamse editie waar vooraanstaande mensen uit de agribusiness, voedselindustrie, politiek, internationale organisaties, wetenschap en NGO-gemeenschap zullen debatteren over vervolgstappen en nieuwe oplossingen voor de wereld voedselproblematiek.
Prinses Máxima, Andrew Sharpless - CEO bij Oceana, Jagresh K. Rana - Commercial Lead Row Crops East Europe bij Monsanto, Jason Aramburu - oprichter van re:char en Siep Hiemstra - president Afrika en het Midden-Oosten bij Heineken.
'Feeding the World', onderdeel van een wereldwijde reeks topbijeenkomsten georganiseerd door The Economist heeft tot doel een draaiboek te ontwikkelen voor een duurzame en rechtvaardige voedselketen. Wanneer de wereld in 2050 zo'n 9 miljard inwoners telt, wordt de samenleving geconfronteerd met de uitdaging om iedereen van voldoende voedsel te voorzien. Wij zullen in staat moeten zijn om op een duurzame manier te voldoen aan de wereld voedselbehoeften en bovendien zal voedsel moeten bijdragen aan een betere gezondheid van mensen.
"Ik hoop dat de komende conferentie zal resulteren in consensus over, en enthousiasme voor, een duidelijk pad naar 'het voeden van de wereld;. Een pad dat de kritische rol van goede voeding en de behoefte aan sectoroverschrijdende samenwerking herkent als belangrijke succesfactoren", zegt Kathy Spahn, president en CEO van Helen Keller International.
Belangrijke onderwerpen die tijdens 'Feeding the World' aan bod komen zijn: het opbouwen van succesvolle cross-stakeholder samenwerkingsverbanden, de beste manieren om de dubbele last van obesitas en ondervoeding aan te pakken, het beheer van risico's en het beschermen van kleine boeren, de effectiviteit en het potentieel van het vergroten van de oogst en de productiviteit door middel van fokkerij en het gebruik van biotechnologie.
De conferentie brengt wereldwijd meer dan 200 senior bestuurders uit de agribusiness, voedselindustrie, politiek, internationale organisaties, wetenschap en NGO-gemeenschap samen. Zij debatteren over vervolgstappen om tot nieuwe oplossingen te komen voor kritische voedselzekerheidsproblemen.
De conferentie wordt voorgezeten door John Parker, redacteur globalisering van The Economist en schrijver van de speciale reportage 'Feeding the World'.
Premium sponsors zijn DSM en Makhteshim Agan Industries en ondersteunende sponsors zijn BASF, Yara International en Porter Novelli Nederland.
Meer informatie is beschikbaar op deze pagina. En via social media: twitter en Facebook.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 21 juni: Feestelijke biovelddag van Inagro
- 2022-05-17 Nieuwe merkidentiteit voor Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica
- 2022-05-17 Gelderse boeren openen dit weekend de deuren voor publiek
- 2022-05-16 Symposium Agroforestry en Notenteelt zet ondernemers centraal
- 2022-05-16 Hoe kunnen biologische boeren effectief gebruikmaken van het GLB?
- 2022-05-13 Documentaire ‘Boer Brussel Beweging’ te zien op 14 en 15 mei
- 2022-05-13 2 juni: meeloopdag voor jongeren op Warmonderhof
- 2022-05-13 Agroforestry op de BioVelddag 2022
- 2022-05-13 Logistieke toer door Venlo en afscheid van voorzitter Ron de Greeff
- 2022-05-12 Verbetering en verduurzaming voedselketen met tech en data
- 2022-05-11 "We willen het voedselsysteem ‘met de vork’ veranderen"
- 2022-05-10 Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- 2022-05-06 Inschrijvingen open voor de Voedsel Anders Conferentie 2022
- 2022-05-06 220 bedrijven present op het BioAg World Congress 2022 in Valencia
- 2022-05-05 IT-manager Hessing Supervers gastspreker op Food & Beverage Business Event
- 2022-05-05 Agroecologie training: 14 en 15 mei
- 2022-05-04 Veel belangstelling voor deelname aan Gastvrij Rotterdam 2022: vijfde hal weer in gebruik
- 2022-05-04 21 mei: Bijeenkomst over peulvruchten
- 2022-04-25 3 mei: webinar kruidgeneeskunde met Marlies Engels van De Polderkol
- 2022-04-21 Geld verdienen met groene zuivel: hoe doe je dat?