Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wisselende marges Duitse bio-bedrijven

De omzetten van biologische groente- en fruittelers in Duitsland hebben zich in 2011 verschillend ontwikkeld. Dat schrijft de Duitse website Gabot.de. Terwijl de omzet van groentetelers ten opzichte van 2010 met 2,6% daalde, steeg de omzet van appeltelers juist met 7%. Dit hadden de appeltelers te danken aan een goede oogst en stabiele prijzen voor biologische appelen. 
 


De teeltgebieden van biologische groenten en biologisch fruit zijn verder gegroeid, zo blijkt uit actuele cijfers van het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI). Het areaal dat gebruikt werd voor biologische appelteelt steeg met 3,1% naar 3.200 hectare. Dat is circa 10% van het totale areaal in Duitsland. Het areaal dat men gebruikte voor biologische groenteteelt, groeide vergeleken bij 2010 met 3,6% naar 11.300 hectare. Dat de omzetten van groentetelers ondanks dat licht daalden, schrijven experts toe aan de gedaalde telersprijzen bij veel groentesoorten. Ook de EHEC-crisis in juni 2011 deed de vraag verminderen, echter niet zo sterk als binnen de conventionele groenteteelt.
Publicatiedatum: