
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Handen in Europa ineen rond bodemvruchtbaarheid
In veel Europese landen zijn in het verleden 'lange termijn experimenten' (LTE's) aangelegd die een schat aan informatie bevatten over de langetermijneffecten van bodembeheer. Deze kennis wordt nu bij elkaar gebracht met een focus op organische stof. In de projecten Smartsoil (www.Smartsoil.eu) en Catch-C (www.Catch-C.eu) werken 22 onderzoeksgroepen en bedrijven in 11 landen samen rond de analyse van de organische-stofhuishouding in meer dan 50 LTE's, bij uiteenlopende beheersopties en in verschillende EU bedrijfstypes. In Smartsoil ligt het accent op duurzaam beheer van koolstofvoorraden en –stromen. In Catch-C wordt ook onderzocht waarom 'best management practices' in de praktijk niet altijd worden uitgevoerd. Beide projecten leveren strategieën en beslisschema's voor de praktijk. Een derde project, Fertiplus (www.fertiplus.eu), heeft ten doel volume en diversiteit van organische reststromen naar de landbouw te vergroten. De nadruk ligt hier op technieken voor het stabiliseren van koolstof (pyrolyse, compostering) en de verwerking tot waardevolle producten voor toepassing in de landbouw. Er wordt in kaart gebracht welke effecten deze producten kunnen hebben op gewasproductie, bodembiologie en humane gezondheid. Een herwaardering van organische stromen naar de bodem is zeer actueel nu de vraag naar biobrandstoffen stijgt. De projecten worden uitgevoerd in het Programma Duurzame Bodem, een Publiek Private Samenwerking in het kader van de topsectoren.
Voor meer informatie: Hein ten Berge, PRI van Wageningen UR
Bron: bioKennis
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation
- 2023-05-23 Proeven met bio-frambozen die klaar zijn voor de toekomst
- 2023-05-22 "We zien nog meer mogelijkheden om samen te werken"
- 2023-05-22 Frisse start voor overtollige AGF bij FRIS Supermarkt
- 2023-05-22 "We zitten nu pas een paar dagen op de krenttrap"