België: Project bio-tuinieren met kinderen genomineerd voor Cera-prijs

Het project 'Laten we samen wortels plukken' van vzw Jong is genomineerd voor de Cera-prijs van het Vlaamse Jeugdwelzijnswerk. "We zijn bijzonder trots op de nominatie en we duimen alvast dat we op 20 november 2012 (tijdens het congres 'Uit De Marge') deze nominatie mogen verzilveren", zo staat op de website van vzw Jong.

'Laten we samen wortels plukken' is een project rondom bio-tuinieren met kinderen in de wijken van Gent:
 
Tuinieren in de stad is een hot item. Het past binnen een ruimere evolutie naar een meer duurzame manier van leven. Iets wat een absolute noodzaak is willen we onze omgeving leefbaar houden. Momenteel zet de stad Gent in op het klimaat en wil van Gent een klimaatneutrale stad maken tegen 2050. Dat wil zeggen dat de stad geen CO2-uitstoot. Deze doelstelling is uiteraard niet min. Toch is het dringend nodig dat er actie komt. Het klimaat warmt op en de gevolgen hiervan zijn wereldwijd merkbaar, vooral de armere zuiderse landen zijn en worden de eerste slachtoffers van de opwarming van de aarde (hongersnoden, overstromingen, vervuiling, enzovoorts).

Klik hier voor meer informatie over het project.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.