Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop biologisch bier Gulpener 30% boven verwachting

Biologische producten zitten in Nederland in de lift. In Duitsland ook, maar bier vormt daarop een uitzondering. In Nederland daarentegen groeit ook de afzet van biologisch bier. De verkoop van het biologische bier van Gulpener ligt zelfs 30 procent boven verwachting.

De Duitse consument is nauwelijks geïnteresseerd in biologisch bier. Dat meldt de Duitse krant Berliner Morgenpost. De krant citeert marketingdirecteur Volker Kuhl van de Duitse brouwerij Veltins, die zegt dat in de ogen van de Duitse consument elk bier in Duitsland biologisch is.

Voor de Duitsers is het veel belangrijker dat het bier gebrouwen is volgens de regels. Als het brouwsel bepaalde toevoegingen heeft, mag het geen bier meer genoemd worden.

Gulpener

In Nederland is met name de Gulpener-brouwerij actief in het produceren van biologisch bier. In april werd de nieuwe lijn bio-bieren van Gulpener gepresenteerd, bestaande uit een amber, een weizen en een pilsener. Volgens een woordvoerder van de brouwerij presteren deze bieren inmiddels 30 procent boven verwachting. Hoe groot de afzet precies is, wil de brouwerij om redenen van concurrentie niet meedelen.

Nog niet één procent

Over het precieze aandeel van biologische bieren in de totale Nederlandse biermarkt zijn bij de koepelorganisatie Nederlandse Brouwers geen gegevens bekend. In Duitsland wordt het aandeel van biologisch bier geschat op nog geen procent van het totale bieraanbod.

Bron: Proostmagazine
Publicatiedatum: