Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wethouder opent bijenhotel in Bernisse

Op donderdag 15 november om 15:00 uur zal wethouder Sip van der Weg van Bernisse een bijenhotel inwijden. Hij doet dit op de locatie het Perron in Zuidland onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van de Stichting Milieu Dichtbij, de Nederlandse Bijenvereniging, de NBV-afdeling Voorne-Putten.

Door overbemesting en verdroging, versnippering van natuurterreinen en veranderingen in de landbouw heeft de flora het soms moeilijk. En dat heeft een effect heeft op vele soorten insecten.

En juist die insecten spelen een belangrijke rol bij de voedselproductie. Zij bestuiven immers de gewassen die deel uitmaken van ons dagelijks voedselpakket. Om die insecten een steuntje in de rug te geven, kunnen particulieren zorgen voor een bloemrijke tuin en zonder veel moeite solitaire bijen en wespen letterlijk onderdak geven.

Inwoners die zich het lot van insecten aantrekken, kunnen gaten boren (met de draad van het hout mee en niet door en door) van diverse diameters van 1,5 mm tot 12 mm en tussen de 2 en 6 centimeter diep. Riet, bamboe, merghoudende twijgen(vlier), gangen in steen en gipsbeton kan ook als onderkomen voor insecten worden gebruikt. Maar zo'n nestblok of bijenhotel moet ook aan een aantal andere voorwaarden voldoen. De zon moet de nestlocatie een flink deel van de dag beschijnen. Er moet ook een groot aanbod aan bestaande gangen (in hout stengels of steen) zijn en mogelijkheden om de gangen zelf uit te knagen (vermolm hout, stengels, takken met merg). Daarnaast moeten er voor wilde bijen voldoende geschikte drachtplanten voorhanden zijn (zie hiervoor www.drachtplanten.nl). Tenslotte moet er voldoende ruigte en struweel zijn voor de insecten en spinnen die als buit dienen voor solitaire wespen.

Bron: VP Info
Publicatiedatum: