Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe oogst gedroogde bruine bonen bij De Nieuwe Band

De medewerkers van De Nieuwe Band vinden het najaar altijd een hele mooie tijd. Het is namelijk de tijd waarin van heel veel producten de nieuwe oogst bij hen binnenkomt. Denk hierbij aan vijgen, abrikozen en peulvruchten. Elk jaar is het hier weer een feestje om te mogen kijken en te proeven van een nieuwe verse oogst. En de producten daarna te verpakken zodat ze via de winkel op het bord van de consumenten terecht kunnen komen. De Nieuwe Band heeft nu bijvoorbeeld hele mooie bruine bonen gekregen, afkomstig uit Zeeland.


Het ruiteren van de bruine bonen

Wist je dat bonen vaak geruiterd worden? Op het land worden ruiters gemaakt van drie lange stokken die aan de bovenkant aan elkaar vast zitten en die in een driehoek neergezet worden. Tussen die drie poten worden nog eens drie stokken neergelegd, die de bodem vormen voor grote hopen bruine bonen. Op die manier drogen de bonen.


Biologische bruine bonen

Gedroogde peulvruchten zijn niet alleen goedkoper dan die in pot, ze zijn ook nog veel lekkerder. Je moet wel een dag van tevoren bedenken dat je ze wilt eten, want je moet ze 24 uur in water weken. Maar dan kan je ook genieten van een heerlijk gerecht.
Publicatiedatum: