Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geringe vraag

Biologisch bier blijft nicheproduct in Duitsland

Terwijl de vraag naar veel biologische producten in Duitsland stijgt, blijft biologisch bier een ondergeschikte rol spelen. De fabrikanten hebben een simpele verklaring: Het Reinheitsgebot.

Het marktaandeel van biologische bieren wordt geschat op minder dan één procent. De meeste bio-brouwerijen spelen enkel in de eigen regio een rol. De grote Duitse brouwerijen zijn unaniem in hun oordeel: "De belangrijkste reden voor het feit dat biologisch bier in Duitsland een nicheproduct is, is omdat in de hoofden van de consument elk bier in Duitsland biologisch is", zegt Volker Kuhl, directeur marketing en sales van Brauerei C.&A. Veltins. "Het alom geaccepteerde kwaliteitspredikaat Reinheitsgebot' is veel belangrijker voor de bierbrouwer. Dit geld overigens ook voor de bio-bieren."


In Duitsland zijn ongeveer 30 overtuigde biologische bierbrouwers actief. Susanne Horn van Neumarkter Lammsbräu geeft aan dat het bij bio-bier om de ingrediënten draait. Lammsbräu is één van de weinige Duitse bio-brouwerijen. Sinds de jaren '80 brouwen zij biologisch bier. Ze hebben inmiddels 18 soorten en bestrijken hiermee een breed spectrum aan smaken. Hierdoor realiseert de brouwerij in een dalende biermarkt momenteel aanzienlijke groei."Er is een stijgende trend merkbaar", zegt Harald Riedl van Bayreuther Bio-Brauern, die sinds 2007 'Bayreuther Bio-Weisse' brouwt. Dit bier wint jaarlijks DLG-Gold.

Bron: Morgenpost.de
Publicatiedatum: