Op zaterdag 17 november van 11:00 tot 15:00 uur wordt er een feestje gevierd door middel van een proeverij met 100% vegetarische kip van De Vegetarische Slager. U bent van harte welkom om te komen proeven en verslag te doen van deze innovatie van het hoogst gewaardeerde onderdeel van de maaltijd: vlees, maar dan vegetarisch.
Nederland heeft ruim 850.000 consumenten die geen vlees eten en ruim 3,5 miljoen vleesverlaters, ook wel flexitariërs genoemd. Het percentage Nederlandse consumenten dat iedere dag vlees eet is nog maar 10% blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. En hoewel de omzet in vleesvervangers in Nederland elk jaar spectaculair groeit, was de kwaliteit daarvan tot nu toe niet om over naar huis te schrijven.
Daar is verandering in gekomen met een dekkend netwerk van verkooppunten van De Vegetarische Slager, zoals ook in Natuurwinkel Ermelo. Hier wordt een geheel nieuwe generatie vleesvervangers aangeboden die door top chefs wordt omschreven als 'sappiger dan kip en malser dan varken'. Culinaire experts zoals Mark Bittman van The New York Times en Janneke Vreugdenhil van NRC Next en chef koks zoals Ferran Adriá van El Bulli en Pierre Wind bevestigen dat het hier om een zeer goede vleesvervanger gaat.
De producten van De Vegetarische Slager hebben hetzelfde uiterlijk, dezelfde bite en dezelfde structuur als vlees, maar zijn gemaakt van soja of regionaal geteelde biologische lupine. Er is een assortiment van onder andere kipstukjes, gehaktballen, spekjes, tonijn (eveneens niet van echt te onderscheiden), Teriyaki, Yakitori, en nog veel meer. Bovendien biedt De Vegetarische Slager een aantal biologische producten: biologische kroketten, bitterballen, saucijzenbroodjes en shoarma.
De Natuurwinkel Ermelo zet weer een mooie stap richting duurzaamheid en dierenwelzijn door dit product extra onder de aandacht te brengen. Beide partijen zijn trots op de samenwerking.
Bron: HetKontaktVeluwsNieuwsblad.nl
Abonneren
Vacatures
Natuurwinkel Ermelo organiseert proeverij met producten van De Vegetarische Slager
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-28 Carrefour gaat samenwerken met vier bio-grossiers
- 2023-09-27 De Traay steunt biodiversiteitsonderzoeken van de Odin imkerij
- 2023-09-25 De Vlierstee viert 45-jarig bestaan
- 2023-09-22 Alnatura wint award voor beste AGF-afdeling
- 2023-09-21 Mijnbiowinkel.nl gelanceerd: locatiezoeker voor dichtstbijzijnde biologische winkel
- 2023-09-20 Aardappelen van PLUS standaard biologisch
- 2023-09-18 Leveranciersdag Udea zorgt voor verbinding in de keten
- 2023-09-18 Studie naar de markt voor biologische levensmiddelen in Duitsland
- 2023-09-15 Albert Heijn lanceert magazine over biologisch
- 2023-09-14 Bijna een kwart van de Nederlandse consumenten bezoekt andere supermarkt op basis van aanbieding
- 2023-09-14 Solidare Natuurvoeding sluit de deuren
- 2023-09-14 dennree investeert ongeveer 18 miljoen euro in loonsverhogingen
- 2023-09-13 "Levensmiddelen worden niet meer goedkoop..."
- 2023-09-13 Omzet biologisch keurmerk met 8,3 procent gegroeid
- 2023-09-12 Meer dan 32% van de Fransen kan zich geen 3 maaltijden per dag veroorloven
- 2023-09-12 "Mensen fietsen toch om voor een onafhankelijke natuurvoedingswinkel"