Staatssecretaris Co Verdaas eerste vegetariër op Landbouw

Een vrouw op Defensie bijzonder? Vast, maar het nieuwe kabinet herbergt een nog grotere verrassing. Van Co Verdaas was al bekend dat hij in een bandje speelde, John-Boy & The Waltons, maar hij blijkt ook vegetariër. Dat is pikant want onder zijn beleidsterrein als staatssecretaris valt ook de vleesindustrie.

Jort Kelder, zelf vegetariër, twitterde over de nieuwe actie van Wakker Dier tegen kipsnackverkoper KFC. Die fast food multinational zet zijn klanten plofkippen voor. De dierenbeschermingsorganisatie roept daarom op tot een boycot. Volgens Kelder een 'klusje' voor Verdaas, "de eerste vegetariër ever op landbouw".

Over het vegetarisme van Verdaas is weinig bekend, in de cache van Google is de aanduiding wel te vinden in de biografie van zijn twitter-account. Op een inmiddels verdwenen pagina van de provincie Gelderland zegt Verdaas in 2007 over zijn dinervoorkeuren nog dat hij niet van garnalen houdt.

De landbouwlobby is overigens enthousiast over Verdaas, die hiervoor gedeputeerde in Gelderland was en eerder Kamerlid. Zo verklaarde een vertegenwoordiger tegenover vakblad De Boerderij: "We kunnen prima met hem samenwerken. Hij weet wat de belangen zijn van de agrarische sector en weet dat de ontwikkelingen gepaard gaan met schaalvergroting. Hij wil daarbij wel meedenken aan oplossingen."

Staatssecretaris Verdaas kan verder prima een vorkje prikken met PvdA-leider Diederik Samsom, want die is ook vegetariër.

Bron: Joop.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven