"Sven Henze: "Heel gericht op zoek naar aardbeienteler"

Udea zoekt telers

Tholen - Udea is op zoek naar betrouwbare biologische telers voor een duurzame relatie. "We kampen niet direct met een tekort aan telers. Wel hebben we voor bepaalde producten behoefte aan nieuwe contacten. Het gaat dan met name om arbeidsintensieve producten, zoals peulvruchten en kleinfruit", licht Sven Henze toe. Sven stuurt de AGF-inkoopafdeling van Udea aan.

De nood is het hoogst bij de biologische aardbeien. "Onze vaste aardbeienteler gaat ermee stoppen, daarom zijn we nu dus heel gericht op zoek naar één of meerdere telers die bio-aardbeien voor ons kunnen gaan telen. Dit is geen eenvoudige zoektocht, aangezien de biologische aardbeienteelt arbeidsintensief en risicovol is. Misschien is het wel een interessante optie voor een zorgboerderij? Telers in de buurt van Veghel verdienen de voorkeur. De logistieke lijnen kunnen we dan kort houden."Sven geeft aan dat Udea daarnaast continu op zoek is naar telers waarmee ze constructief een relatie op kunnen bouwen. "Op dit moment zijn we nog redelijk goed voorzien in de AGF, maar we willen graag extra volume aan kunnen bieden. We zoeken altijd manieren om ons assortiment aan te vullen met nieuwe producten."

Volgens de AGF-inkoper zijn telers ook meer en meer op zoek naar stabiliteit in de afzet. Iets wat Udea ze kan bieden. Zeker gezien het groeiende aantal eigen winkels. Deze maand openen weer drie nieuwe EkoPlaza-vestigingen. "Udea maakt een gezonde groei door en het AGF-aanbod gaat hierin vanzelfsprekend mee. Belangrijk is ook dat wij niet geheel afhankelijk zijn van export. Door aan ons te leveren kunnen telers zaken doen met een partij die zich hoofdzakelijk richt op de binnenlandse markt."

Voor meer informatie:

Sven Henze
Udea BV
Coördinator inkoop AGF
06 46133779
shenze@udea.nl
www.udea.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.