Consument moet op één bio-label kunnen vertrouwen

Biologische producten worden meer en meer vervalst. Dat meldt de internetkrant Aargau Solothurn. Wat wordt aangeprezen als biologisch afbreekbaar is bijvoorbeeld niet altijd daadwerkelijk milieuvriendelijk of organisch. Dubieus gebruik van bio-logo's en strafbare feiten bezoedelen het imago van de bio-branche. En dit geldt niet alleen voor de voedingsindustrie.

"In principe wordt elk product dat als biologisch aangeduid wordt eerst onderzocht volgens de EU-verordening inzake biologische landbouw", aldus een bio-branche-expert tegen Pressetext. "In Oostenrijk is de situatie voor deze producten bijvoorbeeld zeer goed, terwijl het biologisch aandeel tot erg hoog is", legt ze uit. De controles voor de boeren zijn dan ook uitermate streng.

EU-logo kwaliteitskeurmerk

"De biologische labeljungle is stuurloos geworden", zegt de deskundige. Nu de consument meer aandacht heeft voor biologische voeding, wordt het ook steeds belangrijker dat zij kunnen vertrouwen op de vertrouwde merken van de grote bedrijven, omdat ze gecertificeerd zijn."

"Essentieel voor de detectie van een gegarandeerde productkwaliteit is het logo. Er is slechts één EU-label voor streng gecontroleerde biologische producten."

Bron: Soaktuell 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven