Vanavond voorlichtingsavond over gentechnologie in Assen

Maandag 5 november vanaf 19:30 uur wordt in het Provinciehuis aan de Westenbrink 1 in Assen een themabijeenkomst gehouden over gentech. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de PvdA Statenfractie Drenthe. De PvdA-fractie in de Provinciale Staten wil bekijken of het haalbaar is om in Drenthe gentechvrije zones te maken.

De gentechvrije zone die rond Nijmegen is uitgeroepen is hierbij het voorbeeld. Graag aanmelding vooraf, zie deze uitnodiging.

De avond in Drenthe is volgens Roelf Havinga, één van de sprekers, belangrijk voor de biologische boeren in de drie noordelijke provincies. "Als genetische modificering (GM) wordt toegelaten in Nederland, betekent dat op termijn hier het eind van de biologische landbouw. Co-existentie van GM en biologische landbouw is een wassen neus, volksbedrog. In Mexico bleken op honderden kilometers afstand van percelen met GM-gewassen de natuurlijke maissoorten GM-genen te bevatten. Co-existentie op Europees niveau is al dubieus."

Programma

19:30-20:00 uur Inloop, ontvangst met thee/koffie
20:00-21:00 uur Welkom door Ruud Fokkens, Statenlid Drenthe
Inleidingen door:
  • dr. Rudy Rabbinge, Hoogleraar gewasecologie Wageningen Universiteit, over het thema 'genetische modificatie/manipulatie', de stand van zaken in de landbouwwetenschappen en -praktijk.
  • Kees van Zelderen, ZLTO, een vereniging voor ondernemers in de groene ruime, over gentech gezien van uit de biologische landbouw.
  • Roelf Havinga, Netwerk Vitale landbouw en voeding, over praktijkervaringen die er inmiddels zijn met genetisch gemodificeerde gewassen en organismen. Als je die op je in laat werken, weet je dat we er als mensheid niet aan moeten beginnen.
21:00–21:15 uur Pauze
21.15–22:00 uur Debat en vragenronde met panel bestaande uit Harm Evert Waalkens (voormalig Tweede Kamerlid, wethouder gemeente de Marne, boer), Lutz Jacobi (PvdA Tweede Kamerlid) en Arend Steenbergen (Voorzitter LTO Noord)

Praktische informatie:
Het Provinciehuis is per openbaar vervoer goed bereikbaar. In de directe omgeving van het Provinciehuis bevinden zich bushaltes waar diverse stads- en streekbussen stoppen.

Aanmelden

Wil je laten weten of je komt via igemmens@kpnmail.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven