Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bekijk uitzending Vandaag de Dag

"Jury over 'Beste Appel van Nederland': "Alsof je in de zomer bijt!"

De Brabantse teler Harrie van den Elzen uit het dorp Zeeland sleepte gisterenochtend met zijn Dalinco de titel 'Beste appel van Nederland' in de wacht. Een smaakjury met culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf), restaurateur Ingrid van Eeghem (de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven) en versadviseur Dik Vogelaar (Look at Fresh) koos uit vijf innovatieve telers de lekkerste. Van Elzen kwam met zijn appel Dalinco als winnaar uit de bus. Wilbrink: "Alsof je in de zomer bijt! Hij heeft zoveel smaken, dat hij werkelijk overal lekker bij is. Je wilt er onmiddellijk nog één." Van Eeghem noemde de winnaar een 'gastronomische eyeopener' en gaf aan de appel te willen gebruiken.
 
NieuwVers - een initiatief van Urgenda en Foodlog - organiseerde de wedstrijd van Beste Appel van Nederland om de aandacht te vestigen op appelen die zich onderscheiden door hun smaak én duurzame teelt. De finale was live te zien op tv:


Bekijk de video in andere formaten.
Publicatiedatum: