Granaatappelen zijn lekker en supergezond, maar het pellen is voor veel consumenten een drempel. Hoe krijg je die duizend sappige zaadjes eruit zonder je kleren rood te spatten? Nature & More heeft nu samen met de Turkse teler Mehmet Daldal een innovatieve granaatappel ontwikkeld die makkelijk te pellen is. Nee, geen gentech, want de granaatappelen van Mehmet zijn biologisch. Deze granaatappel heeft gewoon een graphic user interface, waarin staat uitgelegd hoe je de zaadjes er makkelijk uit haalt. Ofwel een klein instructieboekje. Ook gebruiksvriendelijk voor digibeten.
Het instructieboekje laat zien hoe je een granaatappel het beste onder water kunt pellen. Daarnaast wijst het boekje erop dat je online kunt kennismaken met de biologische teler van de granaatappel, Mehmet Daldal uit Turkije, door telercode 228 in te voeren op www.natureandmore.com, of door hem een e-mailtje te sturen. Mehmet Daldal werkt graag mee aan de actie: "Granaatappelen zijn zo oud als de mensheid, maar er zijn nog steeds veel mensen in Europa die nog nooit een echte granaatappel hebben geproefd, hoogstens een sapje met een half procent granaatappel erin. Dat wil ik veranderen!"
De granaatappels van Mehmet Daldal worden geteeld in het westen van Turkije, in de buurt van de stad Aydin. De Turkse granaatappelen hebben aan de buitenkant een lichtrode kleur maar zijn van binnen dieprood en intens van smaak. Granaatappels bevatten veel vitamine C, B5 en vier keer zoveel polyfenolen als rode wijn of groene thee. Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar de positieve invloed van granaatappel op onder andere prostaatkanker, suikerziekte en bloedvatvernauwing.
De granaatappelen van Mehmet zijn verkrijgbaar van oktober tot januari. Wie de instructieflyer wil ontvangen kan een mailtje sturen naar info@natureandmore.com of contact opnemen met Eosta.
Nature & More is het 'trace & tell'-systeem van Eosta. Eosta wil met Nature & More de anonimiteit van het winkelschap doorbreken en consumenten in staat stellen een bewuste aankoopbeslissing te nemen.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil af van energieslurpende glastuinbouw
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
- "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- Welke taal spreken koeien?
- Eigenaren Sprinklr zien af van winst, het vergroten van de biodiversiteit heeft prioriteit
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 "Nu ook Turkse bio granaatappelen"
- 2023-01-27 "Als de biologische appelverkoop niet stijgt, zullen we onze Jonagold nooit verkocht krijgen"
- 2023-01-26 Biologische landbouw geeft hogere opbrengsten in extreme weersomstandigheden
- 2023-01-26 "Klimaatverandering gaat ons allemaal geld kosten"
- 2023-01-26 "Het biologische Primofiori seizoen verlengen kan de terugval in Verna compenseren"
- 2023-01-26 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?
- 2023-01-25 "De sneeuw kan tot een klein aanbodtekort van boerenkool leiden"
- 2023-01-25 Europese autoriteit: "Verband tussen Parkinson en pesticiden onvoldoende getest bij toelating bestrijdingsmiddelen"
- 2023-01-25 Biologische landbouw in de EU verdubbelde in 10 jaar
- 2023-01-23 Nieuw Ekovrienden-initiatief: de biodynamische appelperenboomgaard van Maaike Bischot
- 2023-01-23 BelOrta verkoopt eerste komkommers van 2023
- 2023-01-20 Winnaar innovatieprijs voelt zich meer boer dan voorheen
- 2023-01-20 Boer en burger werken samen aan natuur-inclusieve landbouw in Zeeland en Hoekse Waard
- 2023-01-18 HAK zet in op 100% biologische productie
- 2023-01-18 "Consumenten willen niet omrijden voor lokale bio"
- 2023-01-18 "Opheffen btw kapot geproblematiseerd"
- 2023-01-18 "Kinderdagverblijven kunnen praktisch aan de slag om groenten en fruit eten te stimuleren"
- 2023-01-17 Nautilus Organic heet nieuwe directeur Jan de Boer welkom
- 2023-01-17 Canadese glastuinbouwer teelt biologisch en conventioneel
- 2023-01-13 "Er zullen zeker knelpunten zijn, maar wij weten hoe we onze productie daarop af kunnen stemmen"