Het Twentse restaurant Droste's is uitgeroepen tot Duurzaam Restaurant van het Jaar. Dit heeft een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de prestigieuze restaurantgids Gault Millau en van de stichtingen Varkens in Nood en Natuur&Milieu, besloten.
De Award voor Duurzaam Restaurant werd uitgereikt tijdens GaultMillau Awards-Cermonie waar 'tout' culinair Nederland aanwezig was. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt.
De jury heeft restaurants beoordeeld op zaken als dierenwelzijn, gebruik van duurzame ingrediënten, gecertificeerde vis, het aanbod vegetarische gerechten , regionale producten, milieubelasting en verspilling. Daarnaast speelde een rol dat het restaurant voor een breed publiek toegankelijk is.
Droste's is een zeer innovatief en duurzaam restaurant. Smaak en kwaliteit gaan hand in hand met aandacht voor duurzame producten en (h)eerlijk eten. Het restaurant werpt zich op als ambassadeur van de pure keuken. De gerechten zijn bereid op basis van smakelijke producten van lokale boeren en andere vaklieden, die werken vanuit een passie voor hun vak en met respect voor dier en natuur.
Eens in de twee maanden bezoeken de medewerkers van Droste's een van de vele lokale leveranciers en worden er vergelijkbare uitjes georganiseerd voor bezoekers van het restaurant. Het team van Droste's en hun gasten weten dus precies waar de producten vandaan komen. Een goed voorbeeld is het varkensvlees dat van de Duitse varkensboerderij de Feijterhof komt, waar de varkens heerlijk buiten komen en alle ruimte en aandacht krijgen.
Een goede waardering in de GaultMillau restaurantgids helpt fijnproevers op weg naar de beste restaurants en stimuleert andere restaurants zich in te zetten voor duurzaamheid.
Stichting Varkens in Nood en Stichting Natuur&Milieu zijn blij dat een prestigieus en door chef-koks zeer gewaardeerd instituut als GaultMillau zich inzet voor dierenwelzijn en milieu.
Voor meer informatie: www.gaultmillau.nl

Abonneren
Vacatures
- Afroeper / Inkoper
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
Top 5 - gisteren
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- "Gaat de basisprijs niet omhoog, dan is dit, vrees ik, de laatste generatie lokale telers"
- Recall mayonaise vanwege fout op het etiket
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- Lidl zet in op biologische huismerken
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos