Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Droste's winnaar Duurzaam Restaurant van het Jaar

Het Twentse restaurant Droste's is uitgeroepen tot Duurzaam Restaurant van het Jaar. Dit heeft een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de prestigieuze restaurantgids Gault Millau en van de stichtingen Varkens in Nood en Natuur&Milieu, besloten.

De Award voor Duurzaam Restaurant werd uitgereikt tijdens GaultMillau Awards-Cermonie waar 'tout' culinair Nederland aanwezig was. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

De jury heeft restaurants beoordeeld op zaken als dierenwelzijn, gebruik van duurzame ingrediƫnten, gecertificeerde vis, het aanbod vegetarische gerechten , regionale producten, milieubelasting en verspilling. Daarnaast speelde een rol dat het restaurant voor een breed publiek toegankelijk is.

Droste's is een zeer innovatief en duurzaam restaurant. Smaak en kwaliteit gaan hand in hand met aandacht voor duurzame producten en (h)eerlijk eten. Het restaurant werpt zich op als ambassadeur van de pure keuken. De gerechten zijn bereid op basis van smakelijke producten van lokale boeren en andere vaklieden, die werken vanuit een passie voor hun vak en met respect voor dier en natuur.

Eens in de twee maanden bezoeken de medewerkers van Droste's een van de vele lokale leveranciers en worden er vergelijkbare uitjes georganiseerd voor bezoekers van het restaurant. Het team van Droste's en hun gasten weten dus precies waar de producten vandaan komen. Een goed voorbeeld is het varkensvlees dat van de Duitse varkensboerderij de Feijterhof komt, waar de varkens heerlijk buiten komen en alle ruimte en aandacht krijgen.

Een goede waardering in de GaultMillau restaurantgids helpt fijnproevers op weg naar de beste restaurants en stimuleert andere restaurants zich in te zetten voor duurzaamheid.

Stichting Varkens in Nood en Stichting Natuur&Milieu zijn blij dat een prestigieus en door chef-koks zeer gewaardeerd instituut als GaultMillau zich inzet voor dierenwelzijn en milieu.

Voor meer informatie: www.gaultmillau.nl
Publicatiedatum: