Het Twentse restaurant Droste's is uitgeroepen tot Duurzaam Restaurant van het Jaar. Dit heeft een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de prestigieuze restaurantgids Gault Millau en van de stichtingen Varkens in Nood en Natuur&Milieu, besloten.
De Award voor Duurzaam Restaurant werd uitgereikt tijdens GaultMillau Awards-Cermonie waar 'tout' culinair Nederland aanwezig was. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt.
De jury heeft restaurants beoordeeld op zaken als dierenwelzijn, gebruik van duurzame ingrediënten, gecertificeerde vis, het aanbod vegetarische gerechten , regionale producten, milieubelasting en verspilling. Daarnaast speelde een rol dat het restaurant voor een breed publiek toegankelijk is.
Droste's is een zeer innovatief en duurzaam restaurant. Smaak en kwaliteit gaan hand in hand met aandacht voor duurzame producten en (h)eerlijk eten. Het restaurant werpt zich op als ambassadeur van de pure keuken. De gerechten zijn bereid op basis van smakelijke producten van lokale boeren en andere vaklieden, die werken vanuit een passie voor hun vak en met respect voor dier en natuur.
Eens in de twee maanden bezoeken de medewerkers van Droste's een van de vele lokale leveranciers en worden er vergelijkbare uitjes georganiseerd voor bezoekers van het restaurant. Het team van Droste's en hun gasten weten dus precies waar de producten vandaan komen. Een goed voorbeeld is het varkensvlees dat van de Duitse varkensboerderij de Feijterhof komt, waar de varkens heerlijk buiten komen en alle ruimte en aandacht krijgen.
Een goede waardering in de GaultMillau restaurantgids helpt fijnproevers op weg naar de beste restaurants en stimuleert andere restaurants zich in te zetten voor duurzaamheid.
Stichting Varkens in Nood en Stichting Natuur&Milieu zijn blij dat een prestigieus en door chef-koks zeer gewaardeerd instituut als GaultMillau zich inzet voor dierenwelzijn en milieu.
Voor meer informatie: www.gaultmillau.nl
Abonneren
Vacatures
Droste's winnaar Duurzaam Restaurant van het Jaar
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'