Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miriam van Bree (Bionext):

"Verbaast mij niet dat bio-telers zo ver komen in verkiezing Beste Appel van NL"

Biologische appelen scoren uitstekend als het gaat om pure smaak. Die conclusie kan al getrokken worden voordat op 1 november bekend wordt gemaakt wat de 'Beste Appel van Nederland' is. Vier van de vijf finalisten in de verkiezing zijn namelijk biologische fruittelers, van wie er drie meedoen met het programma Adopteer een Appelboom van Bionext.

De biologische fruittelers die zijn doorgedrongen tot de finale zijn: Harmen en Carla Peters ('t Gelders Eiland), Harrie en Elianne van den Elzen (De Boomgaard), Florian de Clerq (De Olmenhorst), Wil Sturkenboom (Warmonderhof). Tijdens de finale zullen pas geoogste appelen blind geproefd worden door een vakjury. Er zijn heerlijke rassen bij, die nauwelijks bekend zijn bij de Nederlandse consument, zoals de Santana, Evelina en de Topaz.

Miriam van Bree, projectleider bij Bionext: "Wat de biologische fruittelers ook onderscheidt, is hun actieve houding in de regio waar ze werken. Tijdens de bloesem- en oogstfeesten van Adopteer een Appelboom ontvangen ze honderden mensen in de boomgaard en horen ze uit de eerste hand of hun appelen in de smaak vallen. Het verbaast mij dan ook niet dat ze nu zo ver komen in deze verkiezing."

Momenteel doen er zeven telers en 3.500 consumenten mee aan Adopteer een Appelboom. Deelnemers kunnen kiezen uit een eigen boom met een naambordje of een plukarrangement, waarbij 5 kilo appelen geplukt mag worden. Aanmelden voor het komende plukseizoen kan via www.adopteereenappelboom.nl.

De verkiezing 'Beste appel van Nederland' is georganiseerd door Urgenda en Foodlog om duidelijk te maken dat Nederland bergen heerlijke appelen produceert. De biologische appelen worden onder andere verkocht via Nature & More en Willem & Drees.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: