Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert brengt effectieve roofmijt opnieuw op de markt

Aan het eind van dit jaar brengt Koppert de bodemroofmijt Hypoaspis aculeifer opnieuw op de markt. Dankzij een sterk verbeterde kweekmethode is levering van deze zeer effectieve bestrijder weer mogelijk. Door de herintroductie van de roofmijt weet Koppert de markt een volwaardig gamma ondergrondse bestrijders van onder meer trips, de varenrouwmug en de bollenmijt te bieden.

Hypoaspis aculeifer (handelsnaam Entomite-A) bestrijdt trips en de varenrouwmug en is bovendien erg sterk in de aanpak van de bollenmijt. De productie van de bodemroofmijt is een complex proces. Na veel onderzoek is Koppert erin geslaagd de kweekmethode zodanig te verbeteren dat een efficiƫnte productie en betrouwbare leveringen mogelijk zijn.Ook de verpakking werd verbeterd. Koppert levert het product in een nieuw ontwikkelde kartonnen koker (inhoud 50.000 exemplaren) met uitsluitend vermiculiet als dragermateriaal. De onderneming is op dit verpakkingsmateriaal overgestapt omdat de kwaliteit van de mijten hierin langer en beter is gewaarborgd en de populatie zich optimaal houdt. Hypoaspis aculeifer zoekt ook in de diepere lagen van de bodem naar prooi.

Entomite-M

Voor de ondergrondse bestrijding van plaaginsecten heeft Koppert naast Hypoaspis aculeifer ook de bodemroofmijten Hypoaspis miles en Macrocheles robustulus beschikbaar.

Hypoaspis miles (handelsnaam Entomite-M) is een krachtige bestrijder van de varenrouwmug en heeft een sterk neveneffect op Duponchelia fovealis. Ook springstaarten, tripspoppen en aaltjes staan op het menu. Hypoaspis miles wordt nu ook geleverd in een nieuwe kartonnen koker van 50.000 exemplaren en in een strooikoker van 10.000 exemplaren, met een mengsel van vermiculiet en potgrond als dragermateriaal.

Vergeleken met Hypoaspis aculeifer blijft Hypoaspis miles in de grond iets meer aan de oppervlakte.


Macro-Mite

Van alle ondergrondse bestrijders heeft Macrocheles robustulus (Macro-Mite) de meest brede werking. Hij pakt onder meer tripspoppen, eieren, larven en poppen van de varenrouwmug en potwormen (belangrijk in Phalaenopsis) aan. Ook predeert hij eieren van Duponchelia fovealis, eieren van de koolvlieg en andere insecten en aaltjes. Koppert levert Macro-Mite in een kartonnen koker (50.000 exemplaren), met vermiculiet als dragermateriaal. Net als Hypoaspis aculeifer kan Macrocheles robustulus in de diepere bodemlagen worden gevonden. Zijn populatie reageert erg snel op aanwezige plagen.

Met Hypoaspis aculeifer, Hypoaspis miles en Macrocheles robustulus levert Koppert nu een volwaardige range bestrijders van bodemplagen, en dankzij de kartonnen kokers in een nog hogere kwaliteit.

Nieuwe naam

Vanwege nieuwe taxonomische inzichten zullen de Latijnse namen van beide Entomite varianten binnenkort gewijzigd worden. Hypoaspis aculeifer (Entomite-A) wordt Geolaelaps aculeifer en Hypoaspis miles zal onder de naam Stratiolaelaps scimitus (Entomite-M) door het leven gaan. Het betreft uitsluitend een naamswijziging, de roofmijten zelf zijn onveranderd.
Publicatiedatum: