Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toegevoegde waarde voor horecaondernemer én de gast

Terugblik op succesvolle Puur Restaurant Week

Afgelopen week vond de Puur Restaurant Week plaats. In het hele land genoten gasten van lekkere Puur Menu's. "Bijdragen aan een beter milieu, dier en welzijn, is voor mij nog niet eerder zo lekker en makkelijk geweest", aldus een gast over de Puur Restaurant Week.

Biologisch, Fairtrade en duurzame vis

Tijdens de Puur Restaurant Week stond in 50 restaurants in Nederland biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch) centraal. Het doel van de Puur Restaurant Week is dan ook het stimuleren van deze drie pijlers in de horeca. Naast Ramon Beuk heeft de Puur Restaurant Week er een nieuwe ambassadeur bij, namelijk 'Restaurant Natuurlijk' in Egmond aan Zee. Eigenaren Niels en Mirjam Gouda wonnen vorig jaar de titel: 'Puurste Restaurant van Nederland'. Zij blijven zich inzetten voor nog meer pure ingrediënten op de menukaart.

'Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert'

De Veldkeuken in Culemborg is winnaar van de titel 'Puurste Restaurant van Nederland 2013'. Op ambachtelijke wijze bakt de Veldkeuken in eigen bakkerij brood, quiches en taarten. Met de producten uit eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze én met veel aandacht heerlijke gerechten bereid. De vakjury besloot dat de Veldkeuken de award won vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart. Jeroen Thijssen zegt over de Veldkeuken: "Een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld." Eén van de gasten tijdens de Puur Restaurant Week: "Na een jaar al deze mooie waardering voor de locatie op Werk aan het Spoel. Dubbel en dwars verdiend voor het gebruik van pure, biologische en Fairtrade producten."


Puur Restaurant Week 2013

Wil je weten welke week je alvast in 2013 in je agenda kan blokken? Of welke restaurants in 2013 deelnemen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief of houd de website in de gaten: www.puurrestaurantweek.nl.
Publicatiedatum: